Моторист загина на Околовръстното шосе в София

0
Младият мъж преминал на червен сигнал на светофара
Младият мъж преминал на червен сигнал на светофара Снимка: Facebook / Софийски мотористи

Младият мъж преминал на червен сигнал на светофара

Поредна тежка катастрофа в столицата завърши фатално за млад мотоциклетист. Инцидентът се случи около 19:00 часа на кръстовището на Околовръстното шосе в посока квартал "Требич".

Според информация от очевидци, мотористът е преминал с висока скорост на червен сигнал на светофара, игнорирайки чакащите автомобили. В резултат на това е бил блъснат от движещ се автомобил, който е имал право на предимство.

"Ние бяхме втора кола на червен светофар, а той премина въпреки това... и беше премазан... Колите според мен не се движеха с висока скорост!", сподели очевидката Диди Георгиева в социалната мрежа Facebook.

Друг свидетел на инцидента описа ситуацията така: "Видях кола и мотор, мисля, че имаше още една кола, избягвайте. Мотористът лежеше неподвижен на земята."

Според коментари на мотористи в социалните мрежи, каската на загиналия е била намерена на значително разстояние от мястото на удара, което предполага, че вероятно не е била правилно закопчана в момента на инцидента.

Този трагичен случай отново повдига въпроси за безопасността на движението и необходимостта от стриктно спазване на правилата за движение по пътищата. Експертите по пътна безопасност напомнят, че червеният сигнал на светофара е абсолютна забрана за преминаване, независимо от вида на превозното средство.

От МВР - София призовават всички участници в движението да бъдат изключително внимателни, особено при преминаване през кръстовища, и да спазват стриктно правилата за движение.

Разследването на инцидента продължава, като се очаква да бъдат изяснени всички обстоятелства около трагичната катастрофа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари