Москва преименува площад "Европа" в "Евразия"

1
Новото име отразява промяната в руската външна политика
Новото име отразява промяната в руската външна политика

Новото име отразява промяната в руската външна политика

В сърцето на руската столица, площад "Европа" вече носи ново име - "Евразия". Решението за преименуване беше взето от кмета на Москва Сергей Собянин и обявено официално чрез указ. Въпреки че не беше посочена конкретна причина за промяната, много наблюдатели смятат, че този ход е символ на нарастващото напрежение между Русия и Европейския съюз (ЕС), вследствие на продължаващата война в Украйна.

Преименуването на площада се възприема като ясен израз на руското неодобрение към политиката на ЕС, която Москва описва като агресивна и антируска. Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова потвърди тази позиция по време на пресконференция, като повтори обвиненията срещу ЕС за враждебност към Русия.

Площад "Европа" беше открит преди повече от две десетилетия като съвместен проект между Русия и Белгия, символизиращ "единството на европейските държави". На площада бяха поставени знамената на различни европейски държави, но миналата година те бяха свалени, което вече намекваше за промените в руската външна политика.

Решението за преименуване на площада подчертава новата ориентация на Москва към Азия и дистанцирането ѝ от Европа. Това е поредният знак за политическите и културните промени, които настъпват в страната, като реакция на санкциите и политическата изолация, наложени от Запада.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    19
    Доказателство
    Този акт е доказателство,че съвременна Русия няма нищо общо с евроГейски Еврабистан,пълен с десетки полове и рязани карабини "бежанци" както и третополови смрадливи бесарабски ДеБил-ПеПеруги!
  • -2
    18
    Мухахахахаха
    Предполагам, с цел да се харесат на вожда - "късото фаше", следващото име на площада ще е "задника на зеленяка ", защото най добре ще отразява живота в бандеронацистката кочина.
  • 0
    17
    Дебел кур за Зеленски
    Най-добре е да кръстят площада "Путката на Кокорчо"!
  • -1
    16
    Петър Хинков
    А пък Зеленски щял да се преименува на Късопишков щото му отива повече на характера и ръста.
  • 0
    15
    Ей ЕвроНатовските Жендъри
    80% от духовните Ви водачи и лидери завършиха в Москва и Петербург / Тогава Ленинград/.Водачите Ви и техните родители пе и някой баби и дядовци.Всички плюскаха на дяда Ви Тодор екологичните и крехки пръжолки и захарна болест и рак бяха рядко срещани явления.Истината e точно такава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари