Москва обяви контрол над Кирово в Донецк

0
Украйна отговаря с трансгранични атаки в руската Курска област
Украйна отговаря с трансгранични атаки в руската Курска област

Украйна отговаря с трансгранични атаки в руската Курска област

Руските сили обявиха, че са поели контрол над населеното място Кирово в източната украинска Донецка област, съобщи днес руското Министерство на отбраната. Новината беше разпространена от агенция „Ройтерс“, като стана ясно, че въпреки частичния контрол, Москва твърди, че е анексирала цялата област, заедно с още три украински региона. Тези териториални претенции обаче не са признати нито от Киев, нито от Запада, които категорично отхвърлят руската анексия.

Събитията в Донецк се развиват на фона на засилващия се конфликт в региона, където руските сили продължават постепенно да напредват, въпреки съпротивата на украинската армия. В същото време, украинските въоръжени сили са извършили изненадваща трансгранична атака в руската Курска област, която започна по-рано през този месец, допълнително усложнявайки ситуацията на фронта.

Донецка област е стратегически важна за Русия, поради своята икономическа и политическа значимост, както и поради символичния характер на нейната анексия, обявена от Кремъл през миналата година. Въпреки това, контролирането на територията остава предизвикателство за руските войски, които срещат сериозна съпротива от страна на украинските сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари