Мощна буря връхлетя Централна Северна България

8

Павликенско и околностите са под ударите на стихията

В късния следобед на 21 юли 2024 година, жителите на Централна Северна България станаха свидетели на природна стихия, която остави след себе си следи от разрушения и предизвика значителни затруднения в транспорта.

Силна буря с ураганен вятър, придружена от проливен дъжд и гръмотевици, удари региона, като най-сериозно засегна Павликенско и околните области.

Павликени – в окото на бурята

Павликени се оказа в епицентъра на бурята, която връхлетя града с пълна сила. Местни жители споделиха в социалните мрежи множество снимки и видеоклипове, показващи мащаба на щетите. Особено впечатляващи са снимките, направени от Мария Стефанова, която показва огромни дървесни стволове, повалени от силния вятър, блокиращи подлеза на входа на града.

"Никога не съм виждал нещо подобно", коментира Георги Петров, който също е заснел пораженията. "Дърветата падаха като домино, а вятърът беше толкова силен, че едва се държах на краката си."

Засегнати села и пътна инфраструктура

Бурята не пощади и околните села. В Михалци и Мусина жителите съобщиха за множество паднали дървета и счупени клони, които създадоха сериозни затруднения за движението. Пътуващите от Павликени към Велико Търново бяха предупредени да бъдат изключително внимателни поради опасността от препречени пътни платна.

Сухиндолско също попадна под ударите на стихията, като особено тежко бе засегнато село Горско Косово, където се разрази истинска хала. Местните власти призоваха жителите да останат по домовете си и да избягват излизане, докато ситуацията не се нормализира.

Велико Търново и Горна Оряховица не бяха подминати

Макар и за по-кратко време, Велико Търново и Горна Оряховица също усетиха силата на бурята. Проливен дъжд, придружен от гръмотевици и силни пориви на вятъра, създаде хаос в двата града за няколко часа. Особено засегнат бе главният път за Русе в района на село Самоводене, но благодарение на бързата реакция на пътните служби, трасето бе своевременно разчистено и отворено за движение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари