Монтират нови "легнали полицаи" в Русе

1

Седмичен отчет за дейността на общинската администрация и служители в Русе за периода 19-23 август

Завърши ремонтът и полагането на нов асфалт в няколко важни зони на квартал „Здравец“. Обновени са алеите и подходите между блоковете „Терешкова“ и „Николаев“, както и паркингът до блок „Попович“. В момента се подготвя теренът за нова настилка около блок „Титов“, включително паркинга и вътрешната улица, свързваща блоковете „Николаев“ и „Титов“.

На различни ключови кръстовища в града вече са монтирани нови изкуствени неравности за ограничаване на скоростта. Това включва булевард „Цар Освободител“ при улица „Ангел Кънчев“, както и улиците „Доростол“ и „Воден“, и „Проф. Д. Баларев“ с „Дряновска“. Извършени са и локални аварийни ремонти на участъци по няколко улици, включително „19 февруари“, „Братя Миладинови“ и „Стефан Стамболов“.

Работата по възстановяването на фонтана в градинката до Общински пазар „Олимп“ продължава, като се обръща внимание и на почистването на затревените фуги по плочките и бордюрите в района. Същевременно, алеята между Спортен клуб „Ялта“ и Градския стадион също се реновира. В Лесопарк „Липник“ продължава благоустройството на зоните за отдих около малкото езеро.

Извършено е почистване и извозване на строителни отпадъци от незаконно построена сграда на улица „Голям Богдан“ 24 Б. Уличното осветление в няколко зони на града, включително булевард „Генерал Скобелев“ и булевард „Гоце Делчев“, е възстановено. В парка на младежта и около жилищни блокове в различни квартали, включително „Дружба“ 3 и „Здравец - Изток“, също са извършени ремонтни дейности по външното осветление.

Допълнително са монтирани нови и възстановени повредени пътни знаци и указателни табели в различни части на града. Ремонтните дейности по светофарните уредби на няколко кръстовища също са завършени.

На 19 и 20 август бяха проведени мащабни обработки срещу комари в град Мартен и околните села, както и в различни квартали на град Русе. Извършени бяха и дейности по косене на тревни площи в множество райони, включително „Алеи Възраждане“, булевард „Тутракан“ и други ключови улици.

В Общинския приют за безстопанствени животни през последната седмица са настанени 8 кучета, 6 са осиновени, а 12 кучета са кастрирани. Ваксинации са направени на 23 кучета, като са извършени и тестове за диагностика на кърлежопреносими заболявания.

По линия на образованието и културата, бе обявен конкурс за свободни места в детските градини преди началото на новата учебна година, както и свободни места за осиновяване на домашни любимци. Завършена е подготовката за концерта „Танцувай и празнувай“ на 24 август в Парка на младежта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Glupost
    Тези пластмасови боклуци, са отбий номер! Стават на парчета след първия месец! Хвърлени пари на вятъра!!!
  • 5
    9
    русенец
    Аман от простотии в този град! ВиК се е погрижило отдавна скоростта по русенските улици да е ограничена. Стига сте пилели пари за глупости, по-добре стегнете полЮцията да си върши работата, че по улиците е абсолютна анархия! Иначе като наситите с препядствия защо не вземете и колци по осевата линия да нахакате, мамицата ми некадърна?
  • 2
    8
    А бе ... незаконни са!
    Ето я НАРЕДБА № РД-02-20-10 от 5 юли 2012 г. за условията за изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта на движение и изискванията към тях *** Всеки може да разгледа стр. 11 и 12 / схема 1А и 1Б ****** https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwih-e_r84yIAxWGS_EDHVqcFLsQFnoECBMQAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.mrrb.bg%2Fstatic%2Fmedia%2Fups%2Farticles%2Fattachments%2Fb49754c229120060f1c99a4678752132.doc&usg=AOvVaw3xWpz3aHa70Isb4SJTCrte&opi=89978449
  • 6
    7
    абе май е по-добре
    да ги има пред пешеходни пътеки, защото маркировката се изтрива и ако не са те, отиде пешеходеца отнесен като „куцо пиле домат“
  • 6
    6
    хах
    Абсолютно излишно - дори е глупаво поставянето на тази изкуствена неравност на пътя...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари