МОН обяви първо класиране за гимназиите след 7 клас

0
Срокът за записване или подаване на заявление за втори етап е 15 - 17 юли 2024 година
Срокът за записване или подаване на заявление за втори етап е 15 - 17 юли 2024 година

Срокът за записване или подаване на заявление за втори етап е 15 - 17 юли 2024 година

Министерството на образованието и науката обяви днес първото класиране за прием в гимназиите след 7. клас. Учениците и техните родители могат да проверят резултатите на официалната платформа https://infopriem.mon.bg, като използват входящия номер и идентификационния код, предоставени при подаване на заявленията.

Какво следва за класираните ученици?

Класираните ученици имат възможност да се запишат в избраните училища в периода от 15 до 17 юли 2024 година. Записването трябва да се извърши лично в съответната гимназия, като учениците трябва да представят необходимите документи, включително удостоверение за завършен 7. клас и медицинско свидетелство, ако такова се изисква от училището.

Възможност за участие във втори етап на класиране

За тези, които не са удовлетворени от резултатите или не са били класирани в желаните училища, Министерството на образованието предоставя възможност за участие във втори етап на класиране. За целта учениците трябва да подадат заявление за участие във втория етап в същия период от 15 до 17 юли 2024 година. Заявлението може да бъде подадено онлайн чрез платформата на Министерството или лично в училището, в което е подадено първоначалното заявление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари