Младият русенски талант Кристиян Илков покори международно жури във Велико Търново

1

Възпитаникът на Вокално студио за поп и джаз "Икономов" се завърна с отличие и много награди от международния конкурс "Сребърна Янтра"

Младият русенски талант Кристиян Илков покори международно жури във Велико Търново.

Възпитаникът на Вокално студио за поп и джаз "Икономов" при Общинския младежки дом в Русе, Кристиян Илков, се завърна триумфално от 22-ия Международен конкурс за млади поп изпълнители "Сребърна Янтра". Престижното музикално събитие се проведе във Велико Търново и привлече участници от седем държави.

Кристиян Илков впечатли международното жури с изключителното си изпълнение на чуждестранна песен, което му донесе първа награда в тази категория. Конкуренцията беше сериозна, с участници от Латвия, Италия, Армения, Молдова, България, Румъния и Колумбия.

Журито, председателствано от проф. Сребра Михалева, включваше утвърдени имена в музикалната индустрия от различни страни. Сред тях бяха маестро Роко Палацо от Италия, проф. Родика Рошиору от Молдова, Доминик Симионеску от Румъния, Кристине Войтова от Латвия и Армандо Гукасян от Армения. Българското участие в журито бе представено от известните изпълнители Теди Кацарова и Христо Паскалев - Паскал.

Освен престижната първа награда, Кристиян Илков получи и редица специални отличия, които ще му отворят нови врати в музикалната кариера. Той спечели възможност за студиен звукозапис в Българското национално радио, което ще му позволи да запише своя музика в професионални условия.

Талантът на младия русенец бе високо оценен и от международната музикална общност. Кристиян получи специална покана за директно участие на финала на интернационалния фестивал "Microfon D'Oro" през 2025 година. Това престижно събитие ще се проведе в Италия, където той ще има възможността да пее под съпровода на симфоничния оркестър на Сан Ремо - Неапол.

Успехът на Кристиян Илков не се ограничава само до Италия. Той получи и специална покана за директно участие на финала на Hermannstadt Fest 2025 в Сибиу, Румъния. Това е още едно доказателство за международното признание на неговия талант.

Конкурсът "Сребърна Янтра" предложи на участниците не само състезателна програма, но и възможности за обучение и изява. Кристиян се включи активно в конкурсните концерти и посети майсторския клас на маестро Роко Палацо. Младият изпълнител демонстрира своите умения и на откритата сцена до паметника "Асеневци", където се проведе майсторският клас на италианския маестро.

Вили Икономов, вокален педагог на Кристиян и ръководител на Вокално студио "Икономов", изрази гордостта си от постижението на своя възпитаник. Той подчерта важността на подобни международни конкурси за развитието на младите таланти и за популяризирането на българското музикално изкуство в чужбина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари