Млади шахматисти от Русе станаха вицешампиони на България

0
Отборът на Клуба по шах към Общинския младежки дом блести на национално ниво
Отборът на Клуба по шах към Общинския младежки дом блести на национално ниво Снимка: Община Русе

Отборът на Клуба по шах към Общинския младежки дом блести на национално ниво

Младите шахматисти от Русе блестят на национално ниво.

Отборът на Клуба по шах към Общинския младежки дом в Русе постигна забележителен успех на държавното отборно първенство за юноши до 14 години, проведено в курорта Боровец. Талантливите млади шахматисти се окичиха със сребърни медали в дисциплините класически и ускорен шах, демонстрирайки изключителни умения и потенциал.

Русенският състав, воден от европейския шампион Ростислав Раев, включваше Георги Димитров, Константин Хлусов, Александър Ангелов и Мартин Кьосев. Впечатляващото е, че всички те са едва 12-годишни, но се състезаваха в по-горната възрастова група до 14 години, където се изправиха срещу над 60 участници от цялата страна.

Младите таланти от Русе показаха завидна издръжливост и майсторство, водейки в класирането до последния кръг. Въпреки че в крайна сметка не успяха да грабнат шампионската титла, тяхното представяне беше повече от впечатляващо.

Освен второто място в класическия шах, отборът на Общинския младежки дом - Русе завоюва още две отличия - сребърен медал в дисциплината "ускорен шах" и бронзово отличие в "блиц" шаха. Тези постижения затвърждават позицията на Русе като един от водещите центрове за развитие на младите шахматни таланти в България.

Успехът на русенските шахматисти е плод на усилената работа и всеотдайността както на самите млади състезатели, така и на техния опитен наставник Ростислав Раев. Той успява да предаде своя богат опит и да вдъхнови своите възпитаници да се стремят към върховете в този интелектуален спорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари