Млади баскетболисти от Русе спечелиха място в Елитната лига

0
Възпитаниците на СКБ „Дунав-Русе-2020“ постигнаха забележителен успех в Сливен
Възпитаниците на СКБ „Дунав-Русе-2020“ постигнаха забележителен успех в Сливен Снимка: Дилян Саманджиев

Възпитаниците на СКБ „Дунав-Русе-2020“ постигнаха забележителен успех в Сливен

Баскетболистите от СКБ „Дунав-Русе-2020“, водени от треньорите Цветан Тошков и Георги Минков, постигнаха забележителен успех. Момчетата на възраст до 16 години успяха да спечелят баражния мач и осигуриха на Русе място в Елитната лига на България в мъжката възрастова категория.

Русенци гостуваха в град Сливен, където се изправиха срещу местния отбор „Сливен 2010“. След оспорвана битка, „Дунав-Русе-2020“ успя да се наложи с крайното 70:74 и по този начин гарантираха мястото си сред най-добрите в страната.

За съжаление, по-младите състезатели от същия клуб на възраст до 14 години не успяха да се класират за Елитната лига в своята категория поради вирусни инфекции, които извадиха от игра четирима основни играчи, включително капитана, който е част и от националния отбор на България.

Въпреки това, клубът продължава да участва активно във всички възрастови групи на държавното първенство за подрастващи, с амбицията да развива местните таланти. Основната цел на клуба е в най-скоро време Русе да има представителен мъжки отбор в Националната баскетболна лига, съставен предимно от местни играчи.

„СКБ Дунав-Русе-2020“ приветства всеки, който иска да се развива в спорта и да преследва мечтите си. Добре дошли и само Дунав!“, заявяват от клуба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари