Младежи повредиха бариера на русенския кей

1
Камери заснеха група непълнолетни при акта на вандализъм
Камери заснеха група непълнолетни при акта на вандализъм Снимка: Община Русе

Камери заснеха група непълнолетни при акта на вандализъм

Поредният акт на вандализъм в град Русе предизвика остра реакция от страна на общинската администрация. Този път обект на посегателство стана подвижната бариера, разположена на кея до местността "Топлата вода". Съоръжението, чиято цел е да ограничи достъпа на автомобили до пешеходната зона, бе сериозно повредено от група младежи.

Инцидентът е заснет от охранителните камери на Община Русе, които ясно показват, че извършителите са непълнолетни лица. Записите вече са предоставени на правоохранителните органи, които работят усилено по идентифицирането на вандалите.

Бариерата е поставена с конкретна цел - да осигури спокойствие и безопасност за пешеходците, като същевременно позволява достъп само на превозни средства със специален режим или с изрично разрешение. Това е част от усилията на общината да създаде по-привлекателна и безопасна градска среда за жителите и гостите на Русе.

Веднага след инцидента са предприети мерки за възстановяване на съоръжението. Фирмата, отговорна за поддръжката на бариерата, реагира своевременно и вече е извършила необходимите ремонтни дейности.

От Община Русе изразяват категорично неодобрение към подобни прояви на вандализъм и заявяват готовност да продължат с усилията си за опазване на обществения ред и сигурността в града. Този случай повдига важни въпроси за възпитанието на младежите и необходимостта от по-активно гражданско участие в опазването на градската инфраструктура.

Инцидентът предизвиква загриженост сред местната общност и поставя на дневен ред необходимостта от засилени мерки за превенция на вандализма, особено сред подрастващите. Очаква се в следващите дни да има засилено полицейско присъствие в района на кея, както и обсъждане на допълнителни образователни инициативи в училищата, насочени към изграждане на отговорно гражданско поведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 21
    4
    Галюн таймс
    Наскоро други малолетни идиотчета потрошиха чешмата на площад "Дунав"...сега непълнолетни трошат бариера...откъде такава агресия,желание,за трошене и унищожение...и чувство,за безнаказаност...или това виждат в семействата си...обществото е болно...много болно... ;-(
  • 19
    3
    Собственик на Кея
    Обществено полезен труд - метене, копаене на градинките и миене на улиците две седмици. Те и родителите им. И бързо ще се научат да не правят така. Ако не става - досъдебно производство за дребно хулиганство, глоба и да плащат ремонта. И да ги има записани в архивите на МВР, все някога ще им попречи някъде.
  • 25
    2
    Аз
    Надявам се, че ги хванахте.Обществено полезен труд за идиотчетата и солена глоба за простите им създатели и възпитатели в къщи.Няма да смеят повече да трошат.Техните комплексарски изцепки са тормоз за нас.
  • 22
    1
    фф
    Пенчо къде ти е заспалата общинска полиция да направите актове на всяко копеленце на родителите по 1000 лв и 2 месеца събота и неделя да метат улиците
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари