Митрополит Наум: Бог гледа сърцето

0
Духовникът отслужи света литургия в село Райнино
Духовникът отслужи света литургия в село Райнино Снимка: БТА

Духовникът отслужи света литургия в село Райнино

В неделния ден Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум посети храма "Света Параскева" в село Райнино, община Исперих. Пред събралите се миряни той отслужи света литургия и отправи послание за вярата и духовното израстване, предава БТА.

В своята проповед митрополит Наум акцентира върху отношението между човека и Бога, цитирайки евангелски истории за митаря Левий и Закхей. Той подчерта важността на искреното покаяние и стремежа към духовно усъвършенстване.

"Според вярата и сърцето си ще получим от Бога онова, което заслужаваме", сподели митрополит Наум пред присъстващите. Той напомни, че Бог не гледа на външността, а на сърцето на човека.

Духовникът говори за значението на тайнствата изповед и причастие като средства за приближаване до Христос. "Тогава, когато се и причестим в храма Божий по време на постите, ние се съединяваме с Христа и както казва свети апостол Павел 'Вече не ние, а Христос живее във всеки един от нас'", обясни митрополитът.

Той призова вярващите да търсят истината в Евангелието, цитирайки Христовите думи: "Търсете първо царството божие и всичко останало ще ви се предаде". Митрополит Наум подчерта, че именно истината може да освободи душите от гнета на земния живот.

В края на своето слово Русенският митрополит отправи послание към миряните да търсят царството Божие, мира и любовта Христови като единствен път към спасението. "Нека често си напомняме, че Господ очаква нашето покаяние, нашето разкаяние, за да дойде и спаси нас погиналите", завърши той.

В богослужението взе участие и отец Георги, архиерейски наместник за Разградска духовна околия, който подкрепи митрополит Наум в отслужването на литургията.

Посещението на Русенския митрополит в село Райнино е част от неговите редовни обиколки из епархията, с които той се стреми да укрепва вярата и да поддържа духовната връзка с православните християни в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    БПЦ = РПЦ
    Ама гледа и на доносника досието :))
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари