Митничари заловиха 200 000 евро в автобус на "Капитан Андреево"

0
Недекларирана сума е била укрита във фабрична кухина на автобус, пътуващ от Румъния към Турция
Недекларирана сума е била укрита във фабрична кухина на автобус, пътуващ от Румъния към Турция

Недекларирана сума е била укрита във фабрична кухина на автобус, пътуващ от Румъния към Турция

Митничари осуетиха опит за пренасяне на 200 000 евро през "Капитан Андреево".

Митническите служители на ГКПП "Капитан Андреево" предотвратиха нелегалното пренасяне на недекларирани 200 000 евро (равностойни на 391 166 лева) при проверка на автобус, пътуващ от Румъния към Турция.

Автобусът с турска регистрация, управляван от турски гражданин, пристигнал на пункта на 8 септември 2024 г. Превозното средство транспортирало петима пътници, като всички те декларирали, че не носят пари, които подлежат на задължително деклариране. Въпреки това, след като автобусът бил селектиран за щателна проверка по метода „анализ на риска“, митничарите извършили обстойна инспекция. В хода на контролните действия, след демонтаж на пластмасов панел зад вратата на превозното средство, служителите открили, че във фабричните кухини са укрити еврови банкноти на обща стойност 200 000 евро.

След откриването на недекларираните пари, е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Хасково, Териториално отделение – Свиленград, като разследването се води от митнически инспектор.

През месец август на ГКПП "Капитан Андреево" са предотвратени общо 7 опита за пренасяне на недекларирана валута, предимно щатски долари и евро, на обща стойност около 2 000 000 лева.

Междувременно, на пункта продължава и съвместната операция срещу контрабандата, в която участват Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари