Митничари задържаха 5000 кутии цигари на Капитан Андреево

0
Рентгенова проверка разкри контрабандата на границата
Рентгенова проверка разкри контрабандата на границата Снимка: Агенция Митници

Рентгенова проверка разкри контрабандата на границата

Служители на Митнически пункт Капитан Андреево предотвратиха внасянето на значително количество контрабандни цигари в страната. Инцидентът се случи в ранните часове на 15 октомври 2024 година, когато бдителността на митническите служители осуети опит за нелегален внос на 100 000 къса цигари.

Хронология на събитията

В 02:17 часа на 15 октомври 2024 година, на граничния пункт пристигна товарен автомобил с турска регистрация. Водачът, гражданин на Турция, представи документи за превоз на групажна стока от Турция за Франция, преминаваща транзитно през България.

Щателна проверка разкрива укритите цигари

Прилагайки метода "анализ на риска", митническите служители селектираха камиона за обстойна проверка. При сканирането с рентген бяха забелязани необичайни плътности в товарното помещение. Последвалият физически контрол разкри чували, пълни с кутии цигари, умело скрити сред декларираната стока.

Мащаб на конфискацията

Общото количество на задържаните цигари възлиза на 100 000 къса, еквивалентни на 5000 кутии. Установено е, че цигарите са от две различни марки, носещи турски бандерол.

Правни последствия за нарушителя

Недекларираните тютюневи изделия бяха иззети от митническите органи. На водача на товарния автомобил е съставен акт за нарушение по Закона за митниците, поради опита му да пренесе стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Тенденции в контрабандата на цигари

Този случай не е изолиран. Само през първите две седмици на октомври 2024 година, митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево са задържали близо 1 600 000 къса контрабандни цигари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари