Митничари задържаха 1000 фалшиви часовници

0
Смарт устройствата визуално наподобяват дизайна на известна марка и вървят с безжични слушалки и зарядни
Смарт устройствата визуално наподобяват дизайна на известна марка и вървят с безжични слушалки и зарядни Видео: bTV

Смарт устройствата визуално наподобяват дизайна на известна марка и вървят с безжични слушалки и зарядни

Огромно количество фалшиви часовници и друга техника бяха задържани от митничарите в София. Комплектите със смарт устройства и аксесоари към тях имитирали известен голям бранд и идвали от Китай.

Пратката е задържана от Агенция „Митници-София“. В нея е имало декларирани 1000 комплекта. Те визуално наподобяват дизайна на известна марка и вървят с безжични слушалки и зарядни устройства.

Митническите служители от сектор „Авиоконтрол“ извършват проверка на пратка след анализ на риска, обявена с тегло 560 кг. При стартирането на самите часовници се визуализира изображение, което наподобява марката. Служителите са уведомили представителите на марката и те също потвърждават, че стоките и софтуерът имитират тяхната марка“, разказа Анна Костова, главен инспектор в Агенция „Митници“, предаде bTV.

Пратката с фалшивите устройства е декларирана на 9000 евро. Все още обаче не е оценена реалната ѝ стойност.

Фалшивите стоки нарушават правата на интелектуалната собственост ще бъдат унищожени в присъствието на митнически служител и представител на марката.

При такива случаи митничарите уведомяват маркопритежателя и той решава дали да сигнализира полицията и прокуратурата.

Най-често фалшифицираните стоки са опаковъчните материали, етикетите, облекла и аксесоари, парфюми и козметика, играчки, дребна техника и смарт устройства, казват от Агенция „Митници“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Само Минавам
    Изобщо не съм притеснен, че някаква техника „наподобявала” някаква друга техника или че софтуерът на техниката „приличал” на някакъв друг. Може да прилича, но не е и всеки е достатъчно интелигентен да установи разликата. Свобода и демокрация, който иска ще си купи менте, който иска ще си купи оригинала. Елементарните пазарни принципи ще регулират както цената на едното (ментето), така и цената на другото (оригинала). Изобщо не виждам нищо притеснително. Притеснява ме, че сиренето, сметаната, кашкавала, маслото и още много други, много приличат на сирене, сметана, кашкавал, маслото ама не са, а това е пряко свързано с здравето на гражданите. За разлика от техниката, вече не става дума за избор от страна на купувача, а за принуда, пълна липса на избор на истинска (не менте храна).
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари