Митничари откриха контрабандни цигари, скрити в бетонна плоча

0

Разкриха два опита за контрабанда на цигари през ГКПП „Видин“

Митническите служители на ГКПП „Видин“, разположен на Дунав мост 2, заловиха два опита за контрабанда на цигари с български акцизен бандерол. В рамките на операцията бяха открити 69 800 къса цигари, скрити в хладилен камион с вафли, и 5400 къса цигари, замаскирани в бетонна плоча.

На 23 август 2024 година, митническите инспектори на граничния пункт „Видин“ спрели за проверка хладилен камион с българска регистрация, който превозвал сладкарски изделия за Великобритания. Съобразявайки се с подхода за „анализ на риска“, превозното средство било отклонено за щателна митническа проверка. В рамките на инспекцията в кутиите с вафли бяха открити общо 69 800 къса цигари (3490 кутии) с български акцизен бандерол. Контрабандистите са опитали да прикрият цигарите, като ги увили в алуминиево фолио, за да избегнат откриването им при сканиране с рентген.

В същия ден беше разкрит и втори необичаен опит за контрабанда на цигари. Митническите служители провериха автовоз, който пътуваше за Германия и превозваше непридружена пратка - бетонна плоча, представена като търговска мостра. Оказа се, че в бетона са отлети 5400 къса цигари (270 кутии) с български акцизен бандерол.

Акцизните стоки бяха задържани, а за случаите са съставени актове за установяване на административно нарушение. Проверките са част от мащабна съвместна операция срещу контрабандата, включваща екипи на Агенция „Митници“, Главна дирекция „Гранична полиция“, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари