Митничари откриха 340 000 щатски долара, укрити в микробус

0

Спецоперация на митниците разкри контрабанда на стотици хиляди долари и цигари

Смесени екипи от ГДГП, ГДБОП, Агенция „Митници“ и НАП проведоха мащабна операция по противодействие на контрабандата, която разкри няколко случая на незаконен превоз на валута и акцизни стоки през границата.

На 15 юни на ГКПП Капитан Андреево митническите служители откриха 340 000 щатски долара, укрити във фабрична кухина зад телевизора в пътнически микробус. Пътниците, украински граждани, пътуващи за Турция, са заявили, че не пренасят парични средства. По случая е образувано досъдебно производство.

Същия ден на Дунав мост при Видин в товарен микробус, пътуващ за Белгия и Франция, бяха открити над 128 000 къса цигари и 2,4 кг тютюн, скрити във вътрешността на мебели. Шофьорът, български гражданин, отрече стоката да е негова.

Дни по-рано на излизане от страната в посока Румъния бяха иззети 40 000 къса цигари от друг пътнически микробус. Шофьорът призна, че превозва цигарите за свои приятели в Германия.

Тези успешни акции са резултат от съвместните усилия на различни институции за борба с контрабандата и незаконния трафик. Операцията продължава, като се очаква да бъдат разкрити още нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари