Митничари на пункт Калотина осуетиха контрабанда на близо 350 000 евро

0
Рентгенов контрол разкри тайник с пари в кабината на товарен автомобил
Рентгенов контрол разкри тайник с пари в кабината на товарен автомобил

Рентгенов контрол разкри тайник с пари в кабината на товарен автомобил

В хода на рутинна проверка на Митнически пункт Калотина митническите служители осуетиха опит за контрабанда на значителна сума недекларирана валута. Инцидентът се разигра на 11 септември 2024 година, когато вниманието на властите привлече товарен автомобил, пътуващ от Германия за Ирак.

Зад волана на камиона, натоварен според документацията с каучукови изделия и оборудване, се намирал турски гражданин. Решението за по-задълбочена инспекция дошло след рентгенов контрол, който разкрил зони с нехарактерна плътност в кабината на водача.

Последвалата физическа проверка потвърдила подозренията на митничарите. Между тапицерията и металния таван на кабината били открити множество пачки с еврови банкноти в различни купюри. Общата сума на заловената недекларирана валута възлиза на внушителните 349 640 евро.

В резултат на разкритието, Районна прокуратура – Костинброд, Териториално отделение – Сливница, образува досъдебно производство за престъпление по член 251, алинея 1 от Наказателния кодекс. Водачът на превозното средство е привлечен като обвиняем за неизпълнение на задължението си да декларира пренасяните през границата парични средства в големи размери.

С постановление на прокурора, турският гражданин е задържан за срок до 72 часа. Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата, като се очакват допълнителни подробности около обстоятелствата на опита за контрабанда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари