Митничари на "Капитан Андреево" осуетиха контрабанда на валута за 265 000 лева

0
Контрабандистите използвали хладилно ремарке и лично бельо за укриване на парите
Контрабандистите използвали хладилно ремарке и лично бельо за укриване на парите Снимка: Агенция "Митници"

Контрабандистите използвали хладилно ремарке и лично бельо за укриване на парите

Митническите служители на граничен пункт "Капитан Андреево" осуетиха два опита за контрабанда на недекларирана валута на обща стойност 264 747 лева. Инцидентите са регистрирани при проверки на товарен автомобил и автобус, напускащи територията на България.

На 30 септември 2024 година митническите служители на пункта са извършили щателна проверка на товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Германия през България за Турция. Използвайки метода "анализ на риска", превозното средство е било подложено на обстоен контрол. В хода на проверката, в хладилното полуремарке на камиона, скрити във фабрична кухина в агрегата, са открити еврови банкноти с различен номинал. Общата сума на недекларираната валута възлиза на 100 000 евро, равняващи се на 195 583 лева.

Случаят е предаден на компетентните органи, като е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура - Хасково, Териториално отделение - Свиленград. Водачът на товарния автомобил е привлечен като обвиняем по член 251, алинея 2 от Наказателния кодекс.

Ден по-рано, на 29 септември, при рутинна проверка на автобус, пътуващ от Румъния за Турция, митническите служители са открили още недекларирана валута. При извършване на личен преглед на две пътнички са намерени укрити евро и щатски долари на обща стойност 69 164 лева. В горното бельо на едната жена са открити 10 000 евро и 10 000 щатски долара, докато у другата са намерени 10 000 щатски долара и 7500 евро. За тези нарушения са съставени актове за административно нарушение.

Тези случаи са част от поредица успешни операции на митническите служители на граничен пункт "Капитан Андреево". От началото на 2024 година до момента на този граничен пункт е установена недекларирана валута с обща левова равностойност от близо 8 900 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари