Митничари иззеха над 4000 литра „домашна ракия“

3

Служителите са направили контролна покупка като „тайни клиенти“

Митнически служители откриха близо 4200 литра етилов алкохол, съхраняван незаконно в селскостопански постройки в област Добрич, след контролна покупка като „тайни клиенти“. Операцията се проведе под координацията на Дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ към Централно митническо управление на 18 август 2024 година. В акцията участваха служители от митническа мобилна група и от ТД Митница Варна.

Проверката беше извършена в частен имот в селище на територията на област Добрич, като служителите откриха около 4200 литра наливен етилов алкохол, съхраняван в бидони. Алкохолът има характеристики на ракия и съдържа различни алкохолни градуси, като някои от тях достигат до 70 градуса. Въпреки голямото количество и високия алкохолен градус, собственикът на имота не е представил документи за произход на продукта.

Разкриването на нелегалното съхранение на етиловия алкохол е резултат от предварителен анализ и обосновани предположения, че собственикът на имота се занимава с неправомерно съхранение и търговия с акцизната стока. Митническите служители извършиха контролна покупка на 5 литра „домашна ракия“ като „тайни клиенти“, което доведе до последвалата проверка и разкритията.

След откриването на незаконния алкохол, той беше задържан от митническите служители, а проби от него ще бъдат изпратени за лабораторен анализ. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Добрич. Разследването продължава, като се очакват допълнителни действия и резултати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Пръц
    на закона мамата ибалсъм
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари