Министри искат Агенция "Митници" да разработи стратегия за граничния трафик

0
Министри и ръководители на служби се срещнаха, за да ускорят преминаването през границите
Министри и ръководители на служби се срещнаха, за да ускорят преминаването през границите Снимка: МВР

Министри и ръководители на служби се срещнаха, за да ускорят преминаването през границите

Министерството на вътрешните работи организира спешна междуведомствена среща за предприемане на мерки за улесняване на движението през граничните пунктове.

Министрите на вътрешните работи Атанас Илков, на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, на земеделието и храните Георги Тахов, заедно със заместник-министъра на транспорта Димитър Недялков, директора на Агенция „Митници“ Георги Димов и главния комисар Антон Златанов – директор на Главна дирекция „Гранична полиция“, участваха в спешна среща, организирана от Министерството на вътрешните работи.

Срещата се проведе с цел да се обсъдят и приемат неотложни мерки за подобряване на трафика през гранично-пропускателните пунктове в страната. Отчетено бе, че по традиция около 1 септември значително се увеличава тежкотоварният и автомобилният трафик, особено през гранични пунктове като Лесово, Капитан Андреево, Дунав мост – Русе и Дунав мост – Видин. В отговор на това, участниците в срещата набелязаха конкретни действия за ускоряване на преминаването на превозни средства и намаляване на времето за престой.

Ключовото решение от срещата е задачата, поставена на Агенция „Митници“, да създаде единна стратегия за управление на трафика и пропускателната способност на всички гранични пунктове в страната. Целта е да се постигне по-ефективно управление на трафика и да се намалят задръстванията, които се образуват в пиковите периоди.

Министрите изразиха готовност лично да инспектират работата на служителите на подчинените им ведомства на място и да анализират изпълнението на новите организационни мерки, за да се осигури по-добър контрол и бързина на обслужване на граничните пунктове.

По време на срещата бе засегнат и въпросът за значителните загуби, които търпят българските превозвачи поради факта, че страната ни все още не е част от сухопътния Шенген. Този проблем продължава да оказва негативно въздействие върху бизнеса и транспортния сектор в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари