Министерството на образованието подготвя графика за ваканциите и изпитите

0
Графикът ще бъде публикуван най-вероятно в понеделник
Графикът ще бъде публикуван най-вероятно в понеделник Снимка: МОН / Архив

От пожарите в страната няма пострадали училища

Обявяват новия график за учебната година в понеделник.

Министерството на образованието и науката (МОН) подготвя новия график за следващата учебна година, който включва датите за ваканции, външни оценявания и държавни зрелостни изпити. Според служебния министър на образованието проф. Галин Цоков, графикът ще бъде публикуван най-вероятно в понеделник. Предложенията на министерството ще бъдат обсъждани около месец преди да се приемат окончателно.

Въпреки множеството пожари в страната, училищата са останали непокътнати, с изключение на едно в малко село, където вече са намерени алтернативни варианти за преместване на учениците. Така децата ще могат да започнат учебната година без забавяне.

Ремонти и нови проекти в училищната инфраструктура

В рамките на подготовката за новата учебна година, в цялата страна се извършват ремонти на сградите на учебните заведения. Това е част от по-широка програма за модернизация на училищната инфраструктура. В същото време продължава и процесът по сключване на договори за изграждане на СТЕМ-центрове, които ще подпомогнат обучението по науки, технологии, инженерство и математика.

Конкурси за директори и нова програма за наставници

Служебният министър Цоков съобщи, че в 480 училища в страната са обявени конкурси за директори. Въпреки големия брой новоназначени, министърът не очаква това да доведе до проблеми в системата. Той обясни, че се подготвя нова национална програма, която ще предостави на новите директори възможността да работят с наставници. Тези наставници ще бъдат опитни училищни ръководители, които ще предават своя опит и ще помагат на новите директори да развият лидерски умения. Цоков подчерта, че тази инициатива е доказана практика в много образователни системи и ще допринесе за по-доброто функциониране на училищната система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари