Минават ли оръжия и взривни вещества през Русе?

3
Златан Златанов иска информация за мерките срещу терористични актове и злополуки
Златан Златанов иска информация за мерките срещу терористични актове и злополуки

Златан Златанов иска информация за мерките срещу терористични актове и злополуки

Златан Златанов, народен представител от Русе, повдигна сериозни въпроси относно сигурността на военните доставки, преминаващи през област Русе и Дунав мост. В писмен въпрос до министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, Златанов изисква отговори за мерките, предприети за осигуряване на безопасността на гражданите и инфраструктурата в района.

Контекст и загриженост

Златанов подчертава, че вече втора година в Украйна, която се намира на около 300 километра по права линия от Русе, се водят военни действия. Той отбелязва, че държави-членки на НАТО и Европейския съюз оказват материално-техническа помощ на Украйна, включително оръжие и взривни вещества. Това поставя въпроса за безопасността на транзитните превози с такива товари, които преминават през Русе и околните общини.

Основни въпроси

Златанов пита дали през територията на област Русе, включително през общините Бяла, Борово, Две могили, Иваново, Ветово, Ценово и Русе, преминават транспорти с оръжие, бойна техника, боеприпаси и взривни вещества. Особено внимание се обръща на участъка Русе - Бяла и Дунав мост.

Мерки за безопасност

В случай, че такива превози преминават, Златанов иска да знае какви мерки за безопасността на живущите в непосредствена близост до транспортните трасета жители и преминаващи в близост до транспортите моторни превозни средства са предприети срещу евентуален терористичен акт или злополука от неволно възпроизвеждане на взрив.

Превози през град Русе

Златанов също така пита дали транспорти с военни материали, включително взривни вещества, преминават през Дунав мост в посока Украйна през Румъния и дали същите преминават през територията на град Русе по булевардите „България“, „Христо Ботев“ или „Липник“. Той иска да знае какви превантивни мерки за безопасността на здравето, живота и имуществото на жителите на града и пътуващите по същите транспортни трасета граждани са предприети.

Въпросите, поставени от Златан Златанов, са от съществено значение за гарантиране на безопасността на гражданите на Русе и околните общини. Очаква се отговорът на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да внесе яснота и да предложи конкретни мерки за защита на населението от потенциални рискове, свързани с транзитните превози на военни доставки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    14
    към aha
    За какво са им съгледвачи,тез на кръговото звездобройци ли са?
  • 4
    13
    А какво му
    отговори К. Стоянов ?
  • 9
    12
    Смехурко
    Естествено,че минават!
  • 7
    11
    Да чуем
    Да чуем мнението на двата общински лъва.Две Mогилския и Мартен Сандровския лъв.Единият лъв е особенно компетентен
  • 2
    10
    Анонимен
    Естествено, че минават всякакви стоки. Но кой му се връзва на тази палячо?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари