Милен Керемедчиев: Изборите в САЩ ще бъдат под сянката на насилието

0
Разделението на американското общество е много дълбоко и агресията между двете ядра става все по-видима
Разделението на американското общество е много дълбоко и агресията между двете ядра става все по-видима Видео: NOVA

Разделението на американското общество е много дълбоко и агресията между двете ядра става все по-видима

Политическият живот на бившия президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп продължава да бъде белязан от насилие и напрежение, което се отразява и върху предстоящите избори в страната. Това стана ясно от коментарите на експерти в ефира на телевизия NOVA NEWS.

В предаването "Твоят ден" бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев изрази мнение, че реториката на Тръмп предизвиква силни реакции както сред поддръжниците му, така и сред опонентите. "Разделението на американското общество е много дълбоко и агресията между двете ядра става все по-видима. Изборите, които ще видим, ще бъдат под сянката на насилието", заяви Керемедчиев.

Бившият заместник-ректор на Академията на Министерството на вътрешните работи доцент Милен Иванов допълни, че неотдавнашният неуспешен опит за атентат срещу Тръмп е довел до засилване на мерките за сигурност. Той разкри интересни подробности за нападателя: "Той е бивш републиканец, поддръжник на Тръмп, бил е кандидат за кмет на Хонолулу преди две години. После се е случило нещо и той се е трансформирал в яростен противник на Тръмп".

Керемедчиев отбеляза, че въпреки увеличената охрана, Тръмп не е променил ежедневния си начин на живот, демонстрирайки пренебрежение към случващото се. Иванов допълни, че вероятно са били предотвратени много други атентати, за които обществеността не е информирана.

Експертите обърнаха внимание и на разликите между двамата атентатори. Според Керемедчиев, вторият нападател е имал професионален боен опит и е действал целенасочено, носейки камера, за да заснеме процеса.

В контекста на европейската политика, гостите коментираха и последните събития около Шенгенското пространство. От 16 септември 2024 година Германия въвежда временен контрол по всички свои сухопътни граници за период от 6 месеца. Мярката ще засегне границите с Франция, Великото херцогство Люксембург, Кралство Нидерландия, Кралство Белгия и Кралство Дания.

Керемедчиев подчерта, че Германия започва да спира и връща нелегални мигранти към Австрия, докато Нидерландия планира да въведе изключително строги мерки за екстрадиция на нелегалните емигранти.

Доцент Иванов прогнозира, че тези действия ще предизвикат ефекта на доминото, като всички останали държави вероятно ще въведат подобен контрол. Той предупреди, че най-засегнати ще бъдат страните, които са външни граници на Европейския съюз, като България и Италия, тъй като мигрантите ще бъдат връщани към страната, която ги е регистрирала при влизане в Съюза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари