Миле Китич асфалтира улиците на родното си село

2

Жителите на Церани се гордеят със своя идол, който не ги забравя

Миле Китич, балканската попфолк звезда, показа на своите почитатели и сънародници как се прави нещо добро с пари. Скорошният му жест предизвика сълзи от радост в родното му село Церани, Босна и Херцеговина, когато той реши да асфалтира улиците там.

Китич е роден и израснал в Церани, място, което той все още обича да посещава. Макар къщата, в която е прекарал детството си, да е разрушена, той построи нова на нейно място, в която днес живее снаха му Божана. За нея и съпруга ѝ Неманя, родният брат на Миле, този дом има особено значение, защото в миналото те се грижили за певеца, когато бил още дете.

Местните жители разказват, че Миле Китич често се връща в Церани, където винаги е посрещан с усмивки и топли думи. „Той е винаги весел, културен и хората тук го обожават“, споделят те.

Братът на Миле, Неманя Китич, разказва как е поел попечителството над по-малкия си брат, когато техните родители заминали за Америка. Неманя го отвел в Сараево, където работел, и го записал в училище. Миле обаче не бил особено заинтересован от учението – вместо това, мечтаел да се занимава с музика. След завършване на техникума, продължил образованието си в музикалната сфера при известния педагог Йоко Петкович, като започнал да пее по барове, преди да постъпи в армията. След като се върнал, продължил кариерата си в музиката.

Неманя Китич подчертава, че Миле винаги намира начин да помогне на родния си край. „Той е много емоционален и дълбоко обвързан с това място. С помощта на общината той участва в асфалтирането на улиците тук и винаги се стреми да бъде полезен.“

Жителите на селото са горди с Миле Китич. Те го смятат за свой идол и слушат неговите песни на всяко празненство. Съседът му Желко Спасоевич разказва: „Той е нашият гордост, идваме да го поздравим всеки път, когато се появи.“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари