Миконос в центъра на вниманието: Скандални цени в крайбрежен ресторант

1
Репортер на "Daily Mail" разкри прекомерни цени и грубо поведение в известен ресторант
Репортер на "Daily Mail" разкри прекомерни цени и грубо поведение в известен ресторант

Репортер на "Daily Mail" разкри прекомерни цени и грубо поведение в известен ресторант

Остров Миконос отново се озова под светлината на прожекторите след обвинения за необичайно високи цени в един от популярните му крайбрежни ресторанти. Туристи, разгневени от прекомерните сметки и неуважителното отношение на персонала, споделиха своите негативни преживявания в платформата Trip Advisor, което предизвика интереса на медиите.

Британският журналист Ник Крейвън от "Daily Mail" реши да провери лично каква е ситуацията в споменатия ресторант, информира Bulgaria ON AIR.

Преструвайки се на обикновен турист, той поръча две бири и ястие с морски дарове, а след това поиска обяснение за солената сметка от 270 евро. Критиката му към храната бе балансирана - освен че поръчката му се е забавила, количеството е било минимално, а вкусът разочароващ и гумен.

Меню без цени и подвеждаща реклама

Крейвън отбеляза, че в менюто липсва ясно посочена информация за цените, а вместо това има табела, рекламираща "безплатни шезлонги". След като клиентите седнат на масата, сервитьорите ги подтикват да поръчат храна, задавайки множество въпроси.

Пържоли на цената на месечна заплата

Репортерът обърна внимание на високите цени на предястията и основните ястия. Например, салатите започват от 28-35 евро, докато агнешките котлети струват 285 евро за килограм. Впечатляваща е и цената на рибай стека – 850 евро за килограм, въпреки че в менюто липсва информация за произхода на месото. За сравнение, рибай стек в добър ресторант във Великобритания струва около 130 евро за килограм, което означава, че цените на Миконос са шест пъти и половина по-високи.

Морски дарове на непосилни цени

Цените на морските дарове също са шокиращи - омарът струва 295 евро за килограм, краката на кралския рак – 385 евро за килограм, а скаридите Jumpο – 87,50 евро за една бройка. Ястие с една скарида и малко салата струва толкова.

Внимание към "малкия шрифт"

В долната част на менюто, с много дребен шрифт, е посочена информация за цените на поръчката. Например, за раци цената е 38,50 евро за 100 грама, но минималната поръчка е 480 грама, което означава, че клиентът трябва да плати 184 евро.

Грубо поведение и липса на отговори

Журналистът на "Daily Mail" плати 267 евро за две бири, няколко "малки" и "тъжни" ястия с морски дарове и бутилка минерална вода. При опита си да получи обяснение за високата сметка, той не получи отговори, а само му бе показан касовият апарат.

Негативни отзиви в Trip Advisor

Докладът на журналиста разкрива множество отрицателни отзиви за ресторанта в Trip Advisor. Туристите съветват да се избягва заведението на всяка цена, като се оплакват от грубо поведение и дори словесно насилие. Това е същият ресторант, който преди две години се прочу с калмари за 1300 евро. Тогавашният министър на туризма разпореди проверка, която разкри данъчни нередности и ресторантът бе глобен.

Отговор на компанията

В отговор на обвиненията, представител на ресторанта заяви, че клиентите са били напълно информирани за цените на менюто. Те признаха, че не са получили поръчаните ястия и като компенсация предложиха безплатно кафе. Прессекретарят на заведението отрече обвиненията за измама на туристи, заявявайки, че някои хора имат лоши намерения и разпространяват нереалистични и неточни обвинения, за да съсипят изживяването на гостите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Както казва баба ми:
    - "Никой нитъй калесал да одиш там!"
  • 6
    2
    ...
    Тук даже и името на ресторанка нещат да споменат. Хайде аз да го кажа. Прочетете и коментарите. В някой кълнат собственика с ужасяващи клетви. Името му е D K Oyster на брега на морето се намира.
  • 6
    1
    Русенец
    В последните 2 години хем смъкнаха ДДС на ресторантите на 9 процента, хем вдигнаха цените повече от 100 процента. В квартала две порции пържени картофки със сирене струваха 10 лева, после 20, а сега 24-5 лева.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари