Михаил Екимджиев: Зад политическата игра в ДПС се води гангстерска война

1
Политически консенсус се формира срещу Делян Пеевски, коментира юристът
Политически консенсус се формира срещу Делян Пеевски, коментира юристът Снимка: Евроком

Политически консенсус се формира срещу Делян Пеевски, коментира юристът

Върховният съд предстои да се произнесе по случая с двете фракции на ДПС, като се очаква решението да бъде в полза на Делян Пеевски. Това заяви адвокат Михаил Екимджиев в ефира на предаването „ЕвроДиков“ по Телевизия „Евроком“.

„Има достатъчно основания да вярвам, че зад тази на пръв поглед политическа игра всъщност се крие истинска гангстерска война. В нея по-силната и по-бруталната страна контролира държавните институции. Видяхме как за часове беше унищожена една от големите банки, как се разправи с Иван Гешев, както и как Ахмед Доган беше принуден да напусне сараите си“, коментира адвокатът.

По думите на Екимджиев, когато Пеевски държи контрола над институциите, а Доган е лишен от възможности за защита, е логично да се търсят алтернативни и полу-законни методи за постигане на баланс в ситуацията.

„Подобно на Гешев, който започна да си вярва прекалено и в резултат на това беше отстранен, нещо подобно може да се случи и сега с Пеевски“, добави той.

Според юриста, развиващата се политическа ситуация показва формирането на консенсус, насочен към елиминирането на Делян Пеевски като влиятелна фигура на политическата сцена.

„Предвиждам, че след септември ще почувстваме осезаема липса на Пеевски като фактор, какъвто беше досега“, заключи Екимджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари