Мигранти прескачат тераси в опит да избегнат полицейска проверка в София

0
Опитът за бягство завърши с 16 задържани чужденци
Опитът за бягство завърши с 16 задържани чужденци Снимка: МВР / Архив

Опитът за бягство завърши с 16 задържани чужденци

Драматично бягство на мигранти в столичен квартал.

В софийския квартал "Сухата река" се разигра необичайна сцена, когато група мигранти се опита да избегне полицейска проверка чрез акробатично прескачане между тераси на жилищен блок.

Инцидентът започна, след като служители от 5-о Районно управление към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) получили сигнал за присъствие на нелегални мигранти в апартамент в квартала. Реагирайки своевременно, полицейски екип пристигнал на адреса и позвънил на вратата на въпросното жилище, пише вестник "24 часа".

Неочакван обрат

Вместо очакваното отваряне на вратата, част от обитателите на апартамента предприели рисковано бягство. Те прескочили от терасата на жилището върху балкона на съседен апартамент, опитвайки се да се измъкнат от ръцете на закона.

Въпреки драматичния опит за бягство, наемодателката на апартамента в крайна сметка отворила вратата на полицаите. Вътре били открити още няколко чужденци, които не успели да се присъединят към импровизираното прескачане на терасите.

Резултати от акцията

В резултат на полицейската операция били задържани общо 16 чужди граждани. Властите все още работят по изясняването на произхода на задържаните лица, както и по установяването на маршрута, по който са влезли на територията на Република България.

Случаят повдига въпроси относно ефективността на граничния контрол и подчертава продължаващото предизвикателство, пред което е изправена страната ни във връзка с нелегалната миграция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ники
    Товарене ги на самолетите и кой от където е тая измет долна
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари