Международният турнир по триатлон „Купа Русе“ започна в Николово

0

Над 150 състезатели от пет държави демонстрират спортен дух в Лесопарк „Липник“

Днес на общинската гребна база в Лесопарк „Липник“ в село Николово бе даден старт на четвъртото издание на Международния турнир по триатлон „Купа Русе“. В престижната двудневна надпревара участие взимат над 150 състезатели от 15 клуба, представляващи пет държави – Гърция, Малта, Румъния, Украйна и България. Събитието е организирано от Спортен клуб „Триатлон – Далян“, ръководен от Миглена Ангелова, с подкрепата на Община Русе.

Заместник-кметът на Община Русе, Енчо Енчев, бе официален гост на турнира и отправи приветствие към участниците и организаторите. „Турнирът, който се превръща в традиция и значимо събитие за спортния ни календар, е повече от просто състезание - той е истински изпит за издръжливостта ви, волята на духа и упоритостта. Самият факт, че сте на стартовата линия, е доказателство за вашата отдаденост и желание за самоусъвършенстване. Всеки изминат километър и всяко преодоляно препятствие са символ на вашата решителност и стремеж към успех, и съм убеден, че през двата дни на надпреварата ще дадете най-доброто от себе си“, каза Енчо Енчев, като пожела успех на всички участници.

Турнирът стартира с най-младите атлети - деца до 8-годишна възраст, които преминаха през три дисциплини: плуване, велосипедно каране и бягане. След тях последваха състезанията на възрастовите групи 9 – 10 години и 11 – 12 години. По-късно през деня се очаква включването на състезателите от по-горните възрастови групи, които ще продължат надпреварата с още по-големи предизвикателства.

Надпреварата ще продължи и утре, като в неделя програмата стартира в 9:00 часа със щафетна надпревара за деца и професионалисти. Любителите на спорта ще имат своя шанс да се включат в 12:00 часа, като състезанието ще завърши с церемония по награждаване на победителите, планирана за 14:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари