Международен шофьор: По-зле от тази държава не съществува!

1
Критично състояние на обходен път в Северозападна България предизвиква недоволство
Критично състояние на обходен път в Северозападна България предизвиква недоволство

Критично състояние на обходен път в Северозападна България предизвиква недоволство

Общинска пътна отсечка между град Мездра и село Моравица се е превърнала в кошмар за шофьорите, които я използват като алтернативен маршрут поради строителните дейности по главен път Е-79. Зрители на телевизия bTV сигнализират за изключително лошото състояние на пътя, който от няколко месеца поема огромен трафик.

Ежедневно по този участък преминават над 10 000 превозни средства, като половината от тях са тежкотоварни камиони. Това допълнително натоварване води до бързо влошаване на пътната настилка, която вече е осеяна с дълбоки дупки и пропадания.

Шофьорите споделят своето възмущение от ситуацията. Един от тях, представящ се като международен шофьор, изразява острата си критика: "Много е хубав, това ни е държавата, най-пропадналата в света след африканските и част от азиатските. Ние сме последни в света, аз съм международен шофьор и съм обиколил цяла Европа, по-зле от тази държава не съществува."

Опасните условия принуждават водачите да навлизат в насрещното платно, за да избегнат повредите по пътя. Въпреки че до момента няма регистрирани сериозни инциденти, всекидневно се наблюдават повреди по автомобилите. Трафикът по този участък включва не само леки автомобили, но и автобуси, както и превозни средства пътуващи между София, Златна Панега, Видин и Оряхово.

Органите на реда също изразяват загриженост относно състоянието на обходния маршрут. Главен инспектор Христо Димитров, началник на "Пътна полиция" - Враца, коментира: "Там състоянието на пътя е под всякаква критика, изготвено е сигнално писмо."

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) уточнява, че въпросният път е под юрисдикцията на община Мездра и отговорността за неговата поддръжка и ремонт лежи върху местната администрация.

Кметът на Мездра, Иван Аспарухов, обяснява трудностите при извършването на ремонтни дейности: "Направихме опит и щяхме да утрепем хората, това движение няма спиране, нямаме пролука да го направим. При това интензивно движение просто е невъзможно да се работи."

Въпреки предизвикателствата, общинската администрация е извършила оглед на най-проблемните участъци и обмисля различни варианти за ремонт. Най-вероятното решение включва временно спиране на движението за няколко часа и пренасочване на трафика по алтернативни маршрути. Кметът Аспарухов обещава конкретни резултати в рамките на десет дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари