Международен шофьор: Между Русе и Гюргево винаги се чака

1
Интензивен трафик на Дунав мост
Интензивен трафик на Дунав мост Снимка: Андрей Кючуков / БТА

Интензивен трафик на Дунав мост

Трафикът на леки и товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе продължава да бъде изключително натоварен, особено в следобедните часове. Дълги опашки от превозни средства се образуват, докато шофьорите търпеливо чакат да преминат в посока към Румъния. Репортер на Българската телеграфна агенция (БТА) засне ситуацията, която се повтаря с нарастваща честота през последните седмици.

От граничния пункт уточняват, че въпреки настоящите задръствания, броят на превозните средства е намалял в сравнение с предходните дни. Това обаче може да се окаже временно облекчение, тъй като след сряда се очаква ново увеличаване на трафика. Причината е свързана с предстоящите празнични дни в Румъния на 15 и 16 август, когато много граждани ще се отправят на пътуване.

Международният шофьор Пламен Петров, който има 20-годишен опит на пътя, сподели за БТА, че чакането на "Дунав мост" е често срещан проблем. „Между Русе и Гюргево винаги се чака,“ казва той, като добавя, че днес е чакал два часа на паркинга и още два часа и половина, докато стигне до граничния пункт. Според него, текущият ремонт на моста също влияе на ситуацията, но подчертава, че миналата седмица времето за изчакване е било още по-дълго – до 20 часа в някои случаи.

Закъсняваме постоянно с доставките, а когато закъснеем, трябва да чакаме още един ден, докато ни разтоварят,“ добавя Петров, описвайки последствията от продължителното изчакване.

Основен ремонт на "Дунав мост" създава допълнителни затруднения

На 10 юли започна основен ремонт на българския участък на 70-годишния "Дунав мост". Строително-монтажните дейности се извършват по естакадната част, която е с дължина от около 200 метра в лентата за вход в България. В момента трафикът в тази лента е ограничен и преминава в лентата за изход към Румъния, където не се извършват строителни дейности. Движението се регулира от сигналисти и служители на „Гранична полиция“, които се стремят да минимизират хаоса на границата.

Въпреки усилията за организиране на движението, буферният тир паркинг не може да поеме изцяло потока от камиони, което води до дълги опашки от товарни автомобили. Тези опашки се простират от кръговото кръстовище при "Дунав мост" до това в района на Свободна зона Русе.

През последното денонощие през моста са преминали общо 1940 товарни автомобила, от които 1040 са напуснали България, а 900 са влезли в страната. От граничния пункт отправят апел към шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението. Тези мерки са от съществено значение за предотвратяване на допълнителни задръствания и инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Gatanka
    Идва краят на ДМЧ,НКН,ЕЯА,ИСГ,МЧ,РНД,ПНП,ВлР,КВТ,ККК,НО,и всички лакей на дърт козел миризлив Миришещ Черен Брадясъл Брадат Брадясъл Смрадлив пор ДМЧ циганин от сс
  • 3
    1
    Дунавмост V
    От Турция/Азия през България за европа къде минава трафика ? През Дунав мост I и Дунав мост II. Направете още поне 50 моста на Дунав за да няма опашки.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари