Международен лагер за изкуствен интелект започна в Русенския университет

0

Днес в зала 1 на Канев център на Русенския университет се състоя официалното откриване на Международния лагер за изкуствен интелект „AI Camp 2024". Това е вторият международен лагер, организиран в рамките на проекта MAI4CAREU. През 2023 г. се проведе „AI Camp 2023" в кампуса на University of Cyprus.

Гости на събитието бяха ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Пламен Кангалов, зам.-ректорите по научноизследователската дейност доц. д-р Десислава Атанасова и по международното сътрудничество доц. д-р Галина Иванова, съобщават от Русенския университет.

Приветствие към участниците отправи ректорът проф. д-р инж. Пламен Кангалов. "Радвам се, че Русенският университет е домакин на Международния лагер за изкуствен интелект „AI Camp 2024". В рамките на събитието ще споделите иновативни идеи, по които сте работили в определен период от време и съм уверен, че ще възникнат нови предложения и ще се разработят нови проекти, обърна се ректорът към участниците и гостите на Международния лагер за изкуствен интелект. Той пожела успешна работа на участниците и изрази надежда отново да посетят Русенския университет.

В „AI Camp 2024" участват 22-ма студенти и ментори от Русенски университет „Ангел Кънчев", Alma Mater Studiorum Universita di Bologna (UNIBO) – Италия, University of Cyprus. Основната цел на международния лагер за изкуствен интелект е да предложи на студентите опит, събран от мрежата на проекта. Добавената стойност, която се цели с организирането на международния лагер в областта на изкуствения интелект, е многопластова, тъй като обхваща транснационално сътрудничество и е свързана с паралелно придобиване на знания и умения чрез изследването на съвременни теми в изкуствения интелект, както и възможността за запознаване с кариерните перспективи в индустрията и изследователските организации.

В лагера участват пет екипа, сформирани от студенти от различните университети, които работят през месеците преди събитието върху проекти в областта на изкуствения интелект. Всеки екип работи с ментор от участващите университети и представя научен доклад по избраната тема.

На 5 и 6 юни от 09:30 часа, в зала „Образователно пространство на бъдещето" в Русенския университет, петте международни екипа ще представят своите проекти. След всяка презентация са предвидени дискусионни сесии, където други студенти и участници могат да задават въпроси.

Програмата на международния лагер включва посещение на студентите на Иновативното младежко ЕКСПО 8, в Центъра за компетентност на Русенски университет и във фирма "ФААК България" ЕАД.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Деян
    Вярно ли Белоев направил синковеца си на трийсет години професор ?
  • 4
    2
    Деян
    Вярно ли Белоев направил синковеца си на трийсет години професор ?
  • 9
    1
    Офффф
    Да ви имам и естествения и изкуствения павликенски и делиормански интелект. Пацо като перне една сливова и му се повишава IQ. А азиатският капацитет работи върху усъвършенстване на така наречения далавераджийски изкуствен тракторен интелект. Абе все големи капацитети в едно с новото пруфесурчи Иванчу.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари