Метеор озари небето над Ню Йорк

0
Небесното тяло премина над Статуята на свободата преди да се разпадне високо над Манхатън
Небесното тяло премина над Статуята на свободата преди да се разпадне високо над Манхатън

Небесното тяло премина над Статуята на свободата преди да се разпадне високо над Манхатън

Ню Йорк стана свидетел на небесно явление, което предизвика вълнение и страх сред жителите на града.

Метеор премина над емблематичната за града "Статуя на свободата", преди да се разпадне високо над Манхатън, съобщиха от Meteor Watch на НАСА.

Това явление, макар и краткотрайно, остави силен отпечатък в съзнанието на свидетелите, които не пропуснаха да споделят своите преживявания в социалните мрежи.

Жителите на града заляха интернет със съобщения за огнено кълбо в небето. Някои описваха усещането за земетресение, а други разказваха за звука на гръмотевична буря. Впечатляващата скорост на метеора - 34 000 мили в час - и стръмният му ъгъл на спускане от само 18 градуса от вертикалата допълнително подхраниха мистиката около това събитие.

Със скорост 34 000 мили в час метеорът се спусна под стръмен ъгъл от само 18 градуса от вертикалата, премина над Статуята на свободата, преди да се разпадне на 29 мили над центъра на Манхатън“, написа космическата агенция на САЩ НАСА в своята официална актуализация.

Кадри от камера на звънец, качени в Американското метеорно общество (AMS), показват ярка светкавица в небето над Уейн, град в щата Ню Джърси, който съседства с Ню Йорк. Според уебсайта на AMS организацията е получила общо 43 съобщения от свидетели, свързани с метеорита.

Въпреки вълнението, НАСА подчертава, че „тази траектория е много груба и несигурна; тя се основава на няколко свидетелства на очевидци и в момента няма налични данни от камери или сателити, които да прецизират решението“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ..
    Това не е метеор. Това е камък, изстрелян от руска прашка
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари