Мелето във варненска дискотека е заради момиче

0
Имат ли право охранителите да удрят клиенти?
Имат ли право охранителите да удрят клиенти? Видео: NOVA

Какви са правата на охранителите?

Масов бой пред дискотека във Варна предизвика множество въпроси относно правомощията на охранителите и тяхното поведение спрямо клиенти. Случката се разиграва в нощта срещу 18 септември, когато около 20 младежи, българи и украински моряци, влизат в сблъсък пред популярно нощно заведение. Част от конфликта е заснета на видео, което показва как охранител удря с бухалка един от украинците, лежащ на земята.

Причината за инцидента изглежда е свързана с ухажване от страна на украински моряк към момиче от българската компания. След това ескалирал спор, който прераснал в бой. В конфликта се намесили и трима от охранителите на заведението.

Една от версиите предполага, че единият от украинците, който е професионален боксьор с редица награди, след обилна консумация на алкохол, станал агресивен и започнал да удря присъстващите на мястото. Именно той е заснет легнал на земята, удрян от охранител с бухалка. Охранителят, 20-годишен мъж без предишни криминални прояви, е бил задържан за 24 часа след инцидента. От МВР - Варна потвърдиха задържането му.

Въпреки че тежко пострадали няма, случаят е довел до образуване на досъдебно производство. Пострадалите са с леки телесни повреди. Законът предвижда до 3 години затвор за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Темата за поведението на охранителите и тяхната роля в конфликтни ситуации беше обсъдена в сутрешното предаване „Здравей, България” по NOVA, където Милен Иванов, бивш зам.-ректор на Академията на МВР и експерт по сигурност, сподели своето мнение. Според него, охраната в нощни заведения е особено трудна, защото много от клиентите са под влиянието на алкохол, а част от тях посещават тези места именно с цел да предизвикат конфликти.

В други държави е въведен фейс контрол, който не допуска хора с агресивни намерения. Това е една от мерките за предотвратяване на подобни ситуации”, отбеляза Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    15
    Учуден
    Не съм учуден,че страхлива та бесарабска дрислива мишка само църка в този сайт,иначе бяга да се скрие в смрадливата си дупчица веднага щом стане напечено - колко жалко е да си надупен бесарабски куросмук,точно колкото и да си презрян хохъл в България
  • -1
    14
    Мухахахахаха
    Не,мишко пръдлива,скрил си се в лайняната си дупчица точно както Куросмук Зеленски се крие в бункера мухахаха разликата е,че него съвсем скоро ще го извлекат оттам и сложат в клетка,а миризливо и страхливо лайно като теб няма да бъде забелязано от никого,жалък анално олабен лайнояд мухахахаха
  • 0
    13
    Спокоен
    "професионален боксьор с редица награди". Аз лично по тежко от мишката на компютъра си не съм вдигал и по високо от котката си в къщи не съм прескачал, но се случи, че обкръжението ми е все от спортисти, че някой и сериозни шампиони. Та съм чувал от тях, че "всеки майстор, си има майстора". И всъщност, баш сериозните шампиони никога не са влизали в улични битки. Не, че нямат тестостерон и смелост, но си смятат евентуалните травми и съдебни последствия.
  • 2
    12
    Мухахаха
    При спинозната ти майка съм, жалък рушлямски боклук! Отивай да я задоволяваш, че я сърби разбитата от братята украинци шунда! Да живее ТероруZZшлямия, БКП и вгъZZраждане! Пхахахахахаха
  • 7
    11
    Юруков
    Съгласен съмс номер 7! Тия малки недоебани курвенца са много коварни и могат да съсипят живота не на един или двама души. Те си го търсят от батковците с предизвикателното си облекло и поведение, а пък после се правят на малки и невинни. Сега защо не напишете имената на това варненско курве и да го знаят всички, поне да не паднат в капаните й! Като ще има фейс контрол за агресивните и опасните, нека да има и за курвичките и да им се знае името и досието. Сигурно е преспала с половин Варна, пък сега заради нея изгоряха един куп момчета.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари