Мъжът, наръгал майка си близо 70 пъти, е вменяем

0
Синът на учителката Рада Гешева - Георги Генджов ще носи наказателна отговорност за смъртта ѝ
Синът на учителката Рада Гешева - Георги Генджов ще носи наказателна отговорност за смъртта ѝ Снимка: БГНЕС

Синът на учителката Рада Гешева - Георги Генджов ще носи наказателна отговорност за смъртта ѝ

Георги Генджов, синът на убитата учителка Рада Гешева, е признат за вменяем и може да носи наказателна отговорност за престъплението. Това заяви наблюдаващият делото прокурор Ангел Георгиев, позовавайки се на изготвената експертиза.

Убийството на Рада Гешева

Учителката Рада Гешева беше намерена мъртва в дома си през януари тази година. Тялото ѝ е било открито с десетки пробождания с нож, като следователите установиха 67 рани - 62 прободно-порезни и 5 порезни. Синът ѝ, Георги Генджов, сам съобщил в полицията и направил самопризнания за деянието, като обяснил, че е "унищожил бъбрека ѝ".

Съдебен процес

Днес в Окръжния съд започна разпоредително заседание по делото срещу Георги Генджов. Обвиняемият беше доведен с белезници в съдебната зала, където говореше несвързано и няколко пъти повтори "300 000 обезщетение". Прокурор Георгиев уточни, че задържаният е бил вменяем и по време на убийството, и в момента в ареста поведението му е напълно нормално и адекватно.

„В ареста поведението му е напълно нормално и адекватно, нямам представа защо е такова сега”, посочи прокурорът и заяви, че събраните доказателства безспорно сочат Георги Генджов като автор на престъплението.

Мотиви и конфликти

Адвокатът на задържания, Ваня Радиева, обясни пред журналисти, че Георги Генджов имал дългогодишен конфликт с майка си. Според нея, конфликтите често възниквали заради отказа на Генджов да пие предписаните му лекарства и опитите на майка му да го лекува в психиатрична клиника. Родителите на Генджов са подавали няколко сигнала за домашно насилие през годините, но те били оттегляни.

Обвинения и наказание

Георги Генджов е подведен под наказателна отговорност за убийство, извършено по особено жесток начин, по чл. 116 от Наказателния кодекс. Възможните наказания включват 10 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Първото заседание по делото е насрочено за август, като по него са назначени девет вещи лица и призовани петима свидетели, сред които бабата на Георги Генджов и неговият баща.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    1
    Само
    Доживотен без право на замяна.Психопатите са трудно разпознаваеми , не са луди, но са много опасни .
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари