Мъж застава пред съда за сексуална експлоатация на жени в Русе

1
Жените извършвали сексуални услуги в заведение в центъра на града
Жените извършвали сексуални услуги в заведение в центъра на града Снимка: Dunavmost

Жените извършвали сексуални услуги в заведение в центъра на града

През началото на 2024 година Районната прокуратура в град Русе повдигна обвинения срещу 29-годишния Р.С. за извършването на три престъпления, свързани с трафик на хора, съгласно чл.159а, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс (НК). Жертвите включват две жени и едно непълнолетно момиче. След задържането му за 72 часа по разпореждане на наблюдаващия прокурор, прокуратурата поиска мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която бе удовлетворена.

По време на разследването се разкриха нови доказателства, че Р.С. е извършил още две престъпления по чл.159а, ал.2 във връзка с ал.1 от НК, отново свързани с трафик на жени. Допълнително, той е обвинен по чл.339, ал.1 от НК за незаконно притежаване на 47 патрона, както и по чл.354а, ал.3, т.1 от НК за притежание на високорисково наркотично вещество - кокаин.

Престъпленията по отношение на жените и момичето са извършени в периода от лятото на 2023 г. до февруари 2024 г. Р.С. е набирал и приемал жени с цел участие в платени сексуални услуги, предлагани в заведение в центъра на град Русе, както и в различни хотели. Цените на услугите са варирали от 250 до 900 лева.

През октомври 2024 г. Районната прокуратура внесе обвинителния акт в Районния съд - Русе, като предстои насрочване на делото. За най-тежкото от престъпленията е предвидено наказание „Лишаване от свобода“ от 3 до 10 години и глоба в размер между 10 000 и 20 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари