Мъж загина след нападение от пчели край Хюстън

1
Мъжът бил нахапан около 60 пъти по лицето и врата
Мъжът бил нахапан около 60 пъти по лицето и врата

Брайс Смит бил нахапан около 60 пъти по лицето и врата

Брайс Смит, местен жител на Бедиас, бил на работа с булдозера си, когато неволно засегнал пчелен кошер, разположен в едно от дърветата, които разчиствал. В резултат на това пчелите, вероятно африканизирани медоносни пчели, се нахвърлили върху него, ужилвайки го над 60 пъти по лицето и врата.

Спешните екипи, пристигнали на място след инцидента, са констатирали смъртта на Смит. Местният съдия Крис Акорд от окръг Граймс сподели, че Смит бил „прекрасен съпруг, страхотен баща и дядо“ и добави, че „той беше много уважаван“ в местната общност.

Африканизираните медоносни пчели, известни също като "убийствени пчели", са хибрид между африкански и европейски медоносни пчели и са известни със своята агресивност при защита на кошера. Те могат да реагират особено бурно на заплахи и често атакуват в големи групи.

Случаят с Брайс Смит подчертава опасността, която тези пчели представляват. Според данни на Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ, между 2011 и 2021 година са регистрирани 788 смъртни случая, причинени от ужилвания от стършели, оси и пчели.

Трагичният инцидент е напомняне за важността на предпазни мерки при работа в природни местности и за необходимостта от повишено внимание, особено в райони, където присъстват агресивни видове пчели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари