Мъж забрави торба с 36 000 евро на паркинг в Стара Загора

0
Друг си я прибра без да съобщи в полицията
Друг си я прибра без да съобщи в полицията Снимка: Dunavmost / Архив

Друг си я прибра без да съобщи в полицията

Мъж забрави торба с 36 000 евро на паркинг в Стара Загора, друг си я прибра без да съобщи в полицията.

Полицейски служители от Първо Районно управление в Стара Загора са разкрили кражба на голяма парична сума и лични документи. Сигналът е подаден на 23 октомври 2024 година от 70-годишен мъж, който е забравил найлонова торба на паркинг в централната част на града.

Развитие на случая

Инцидентът се е разиграл около 14:00 часа, когато възрастният мъж е оставил торбата, съдържаща документи и 36 000 евро. След като е установил липсата ѝ, той незабавно се е върнал на паркинга, но не е успял да открие вещите си.

Бърза реакция на полицията

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия, полицейските служители са установили извършителя - 55-годишен мъж. Той е задържан за срок до 24 часа.

Щастлива развръзка

Задържаният е съдействал на разследването, като доброволно е предал откраднатата торба с документите и цялата парична сума от 36 000 евро на пострадалия. По случая е образувано досъдебно производство по член 195, алинея 2, във връзка с член 194, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    До 2
    Всъщност чукчата си ти,да не си правистче от русенския университет ? Никакъв член 194 не влиза в сила защото няма ОТНЕМАНЕ от владението на някого,когато намериш нещо на улицата,очевидно никой не го владее в него момент.
  • 0
    4
    x1z
    Горкият човек , дето ги намерил. Да се зарадваш на 72к лева, но само за няколко часа е брутално.
  • 1
    3
    п.п.
    Непознаването на закона не те освобождава от носене на отговорност по него!😁😁😁
  • -1
    2
    верно си чукча,
    Намереното на улицата е нечия собственост, ако не го заявиш в полицията влиза в сила Чл. 194. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, се наказва за кражба с лишаване от свобода до осем години. (2) Кражба има и тогава, когато част от вещта принадлежи на виновния. (3) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) В маловажни случаи наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация, или глоба от сто до триста лева.
  • 9
    1
    Чукча
    "са разкрили кражба" ?! И кога нещо намерено на улицата стана кражба?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари