Мъж се изкатери над олимпийските пръстени на Айфеловата кула

0
Айфеловата кула евакуирана след инцидент с катерещ се мъж, часове преди закриването на Олимпийските игри в Париж
Айфеловата кула евакуирана след инцидент с катерещ се мъж, часове преди закриването на Олимпийските игри в Париж Снимка: АР/Aijaz Rahi

Айфеловата кула евакуирана след инцидент с катерещ се мъж, часове преди закриването на Олимпийските игри в Париж

Френските власти бяха принудени да евакуират Айфеловата кула, след като мъж бе забелязан да се катери по историческата забележителност в Париж. Инцидентът се случи днес следобед, само няколко часа преди началото на церемонията по закриване на Олимпийските игри, което доведе до сериозни мерки за сигурност в столицата.

Според сведенията, мъжът, който бил гол до кръста, започнал да се катери по кулата, чиято височина достига впечатляващите 330 метра. Той бил забелязан малко над олимпийските пръстени, които са монтирани на второто ниво на паметника, точно над първата площадка за наблюдение. Не е ясно откъде точно е започнало изкачването му, но фактът, че е достигнал такава височина, предизвика незабавна реакция от страна на властите.

Айфеловата кула, която имаше централна роля в церемонията по откриването на Олимпийските игри, когато канадската певица Селин Дион изпя емблематична песен от една от нейните площадки за наблюдение, не бе предвидена да участва в церемонията по закриване на игрите. Закриването ще се състои на "Стад дьо Франс" в района на Сен Дени, където се очаква събитието да започне около 21:00 часа местно време.

Мерките за сигурност в Париж са изключително затегнати в последния ден на Олимпийските игри. Повече от 30 000 полицаи са разположени в града и околностите му, за да гарантират безопасното протичане на последните събития. Специално около "Стад дьо Франс" са мобилизирани около 3000 полицаи, а още 20 000 полицаи, военни и други служители по сигурността ще бъдат на пост в околностите на Париж и Сен Дени до късно през нощта.

Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен потвърди, че мерките за сигурност ще останат високи до края на олимпийските събития, за да се гарантира безопасността на всички участници и зрители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!