Мъж пострада тежко край връх Мальовица

0
Раненият е транспортиран до София с медицински хеликоптер
Раненият е транспортиран до София с медицински хеликоптер Снимка: Център за спешна медицинска помощ по въздуха

Раненият е транспортиран до София с медицински хеликоптер

Тежък инцидент се случи в района на връх Мальовица, където мъж пострада сериозно при падане. След незабавна реакция на Планинската спасителна служба (ПСС), пострадалият беше транспортиран с медицински хеликоптер към столицата за спешно лечение.

Според информацията, предоставена от ПСС, мъжът е получил политравма в резултат на падане във високопланинската част на Мальовица. Спасителната операция е започнала рано сутринта, като в 07:20 часа хеликоптерът е излетял директно от мястото на инцидента към София. Понастоящем няма информация за състоянието на пострадалия.

От Планинската спасителна служба информират, че условията за туризъм в планините са добри. Температурите в най-високите части варират между 10 и 20 градуса по Целзий, като на връх Ботев са регистрирани 10 градуса. Вятърът е слаб, а времето е слънчево, което прави деня подходящ за планински разходки. Всички съоръжения в планините работят и туристите имат възможност да се наслаждават на безопасни маршрути в планинските райони.

Спасителите призовават за повишено внимание и препоръчват на всички туристи да се информират предварително за метеорологичните условия и да бъдат добре подготвени за предизвикателствата на планината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари