Мъж почина по време на полет от България до Великобритания

0
Самолетът e кацнал аварийно в Германия
Самолетът e кацнал аварийно в Германия Снимка: Асен Игнатов / Архив

Самолетът е излетял от Бургас за Великобритания малко след 13:00 ч. местно време на 16 септември

Трагичен инцидент прекъсна полет от България до Великобритания.

Пътнически самолет, изпълняващ редовен полет от Бургас до Ливърпул, бе принуден да извърши аварийно кацане в Германия след медицински инцидент на борда. За съжаление, въпреки усилията на екипажа и другите пътници, един от пасажерите почина по време на полета.

Инцидентът се случи на 16 септември 2024 година. Boeing 737-800 на авиокомпанията Jet2 излетя от летище Бургас малко след 13:00 часа българско време. Приблизително два часа след началото на полета екипажът обяви извънредна ситуация поради влошеното здравословно състояние на един от пътниците, съобщава Daily Mail.

Пилотите незабавно поискаха разрешение за пренасочване на полета и самолетът се приземи на летището в Кьолн, Германия, след бързо снижаване. Според информация, предоставена от AirLive, въздухоплавателното средство е било паркирано в отдалечена зона на аерогарата, където е пристигнал спешен медицински екип.

Съобщава се, че пострадалият пътник е получил сърдечен арест по време на полета. Въпреки незабавните действия и опитите за оказване на първа помощ от страна на екипажа и други пътници, за съжаление, животът на мъжа не е могъл да бъде спасен.

Представител на авиокомпанията Jet2 потвърди трагичния инцидент в официално изявление: "Можем да потвърдим, че полет LS3214 от Бургас до Ливърпул 'Джон Ленън' беше отклонен до Кьолн в понеделник, 16 септември, поради клиент, нуждаещ се от медицинска помощ. За съжаление можем да потвърдим, че клиентът за съжаление е починал. Бихме искали да изкажем искрените си съболезнования на семейството и приятелите на клиента в този много труден момент."

След инцидента полетът за Обединеното кралство бе отложен за по-късно същата вечер, за да могат да бъдат извършени необходимите процедури и да се осигури психологическа подкрепа на останалите пътници и екипажа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари