Мъж почина от западнонилска треска в Северна Македония

0
Това е четвъртият случай на заболяването за тази година в страната
Това е четвъртият случай на заболяването за тази година в страната

Това е четвъртият случай на заболяването за тази година в страната

Епидемиолозите в Северна Македония са в повишена готовност след като 78-годишен мъж стана жертва на западнонилската треска в страната. Информацията бе потвърдена от телевизия "Телма", един от водещите новинарски източници в държавата.

Трагичният инцидент се разигра в Клиниката по инфекциозни болести в столицата Скопие, където възрастният пациент е починал вследствие на усложнения, свързани със заболяването. Случаят повдига сериозни въпроси относно разпространението и контрола на това опасно вирусно заболяване в региона.

Хронологията на събитията разкрива бързото развитие на болестта. Първите симптоми при пациента са се проявили на 9 септември 2024 година. Те включвали типичните за западнонилската треска признаци - намален апетит, общо неразположение и повишена телесна температура. Само ден по-късно, на 10 септември, поради влошаване на състоянието му, мъжът е бил транспортиран до клиничната болница в град Щип.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари