Мъж отвлече жена край Вършец

0
Двамата са обявени за общодържавно издирване
Двамата са обявени за общодържавно издирване Снимка: БТА

Полицията открива колата, с която е отвлечена жената

Днес в Окръжната прокуратура в Монтана са постъпили материали за образувано досъдебно производство по случай с отвличане, извършено на 13 август 2024 година в района на село Долно Озирово, община Вършец. Инцидентът се разглежда като престъпление по чл. 142 от Наказателния кодекс, което предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до десет години.

Според първоначалните данни, 28-годишната жена с инициали Н.Н. от Вършец е била отвлечена от мъж с инициали Л.М., 22-годишен, родом от село Върбица, област Враца. Двамата са поддържали отношения повече от година, като в хода на разследването става ясно, че те са се познавали добре.

Отвличането е станало на пътя между Вършец и Враца, при разклона за село Долно Озирово. Според свидетелски показания, жената се е качила в автомобила на Л.М. заедно със своя 25-годишен брат и 23-годишната си сестра. Те са потеглили към Враца, но по пътя, при разклона за село Долно Озирово, братът и сестрата били принудени да слязат от колата. Л.М. и Н.Н. продължили пътуването си сами.

Към 23:30 часа същата вечер родителите на Н.Н. подали сигнал за отвличане. Полицията реагирала бързо и насочила патрул в района на инцидента, където открила автомобила на Л.М. – „Ауди А4“, изоставен край пътя. Според следователите, двамата са продължили пътя си с друг автомобил, който ги е чакал на мястото.

Прокуратурата и полицията в Монтана са предприели активни действия по разследването. Започнало е обявяване за общодържавно издирване на Л.М. и Н.Н., като разпитите на свидетели вече са в ход. Властите продължават да работят по всички възможни версии за случилото се.

От началото на годината в региона са регистрирани още две отвличания, а през цялата минала година те са били три. В повечето случаи в последните години подобни инциденти са свързани с традиции за „кражба на булка“ сред ромските общности или с отвличане на дете от единия родител без знанието на другия.

Прокуратурата призовава всички, които имат информация за местонахождението на Л.М. и Н.Н., да се свържат с органите на реда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    dgd
    мангали - 100 %
  • 3
    1
    Учуден
    Вероятно са цигани и все още се практикува сред тях стария български обичай "крадене на булка"!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари