Мъж издъхна на плажа в Свети Влас

0
Възрастен мъж от Пазарджик почина пред десетки туристи
Възрастен мъж от Пазарджик почина пред десетки туристи

Възрастен мъж от Пазарджик почина пред десетки туристи

Днес следобед, на плажа в Свети Влас, възрастен мъж почина пред очите на десетки туристи. Според очевидци, инцидентът се случил малко след като човекът, на видима възраст около 60-65 години, се върнал от водата. Съседи от плажната ивица разказват, че мъжът се почувствал зле, прилошало му и изгубил съзнание на пясъка.

Злополучният инцидент разтърси плажуващите, които станали неволни свидетели на безуспешните опити на спасителите да реанимират пострадалия. За съжаление, въпреки бързата реакция на спасителния екип, животът на мъжа не успял да бъде спасен. По информация на Флагман спешният медицински екип, пристигнал на място, само констатирал смъртта му.

Причини за трагедията: Най-вероятно инфаркт, предизвикан от жегата

По първоначални данни, основната причина за смъртта на мъжа е инфаркт. Този ден се оказа необичайно горещ за края на август, като температурите достигнаха до 34-35 градуса на сянка, а усещането на плажа, поради липсата на вятър и повишената влажност, се равняваше на около 40-42 градуса. Подобни екстремни климатични условия създават сериозни рискове за здравето, особено за хора със сърдечносъдови проблеми.

Мъжът, който е от град Пазарджик, дошъл на почивка със семейството си в края на август, когато температурите обикновено започват да спадат. Той се надявал да избегне прекомерната жега, но днешният ден се оказал неочаквано топъл.

Случаи на инфаркти и здравословни проблеми по плажовете през 2024 година

За съжаление, случаят не е изолиран. През 2024 година случаите на припадъци и фатални изходи по плажовете в България зачестиха. Въпреки че удавянията са често срещан проблем в предишни години, тази година основната причина за смъртта на плажуващи е свързана със здравословни проблеми, обострени от жегите и прекомерното излагане на слънце.

Медицинските експерти съветват хората, особено тези с хронични заболявания, да бъдат изключително внимателни по време на високите температури. Необходимо е редовно хидратиране, ограничаване на времето под директната слънчева светлина и търсене на прохлада, когато жегата стане непоносима.

Призив за внимание към всички плажуващи

Трагичният случай от днес е напомняне за всички плажуващи да бъдат особено внимателни и предпазливи по време на почивката си край морето. Не само прекомерното къпане във водата крие опасности, но и престоят на пясъка при екстремни температури може да се окаже фатален, особено за хора с крехко здраве.

Местните власти и спасителните служби в курортите също отправят предупреждения към туристите да се въздържат от продължителен престой на слънце и да следят за признаци на изтощение или дехидратация. Важно е да се знае, че дори привидно незначителните симптоми могат да доведат до сериозни последици, ако не бъдат взети необходимите мерки.

Летните жеги могат да бъдат коварни, а предпазливостта и разумното поведение могат да спасят живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари