Мъж е прострелян в гърба по време на полицейска гонка в Казанлък

0
Драматично преследване в Казанлък завършва с престрелка и арест
Драматично преследване в Казанлък завършва с престрелка и арест

Драматично преследване в Казанлък завършва с престрелка и арест

Инцидент с полицейско преследване, стрелба и арест на мотоциклетист разтърси спокойствието на Казанлък и околностите му в четвъртък вечерта. Районна прокуратура - Стара Загора започна разследване по случая, който включва множество нарушения на закона и повдига въпроси относно полицейските процедури.

Хронология на събитията

В четвъртък, 26 септември 2024 година, около 18:00 часа, рутинна полицейска проверка в град Казанлък се превърна в напрегната гонка. Патрулиращи служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) забелязали мотоциклет без регистрационни табели и подали сигнал на водача да спре.

Вместо да се подчини, 30-годишният мотоциклетист увеличил скоростта, игнорирайки звуковите и светлинни сигнали на полицейския автомобил. Преследването продължило извън градските граници, достигайки до село Овощник, област Стара Загора.

В околностите на селото водачът най-накрая спрял мотоциклета, но продължил да се опитва да избегне ареста, скачайки от возилото и опитвайки се да избяга пеша. В този момент ситуацията ескалирала драматично.

Употреба на огнестрелно оръжие

Един от полицейските служители, виждайки, че заподозреният продължава да не се подчинява на заповедите за спиране, взел решението да използва служебното си оръжие. Стреляйки със стоп-патрон, той успял да спре бягащия мъж, но едновременно с това му причинил нараняване в гърба.

Раненият мотоциклетист бил незабавно транспортиран до близката болница, където преминал през хирургическа интервенция. Според медицинския персонал, няма опасност за живота му, но остава под наблюдение.

Разкрития при последвалата проверка

При претърсване на личните вещи на задържания, в предпазната му каска били открити две пакетчета, съдържащи бяло прахообразно вещество. Предварителните тестове показали, че става въпрос за метамфетамин - наркотик от групата на високорисковите вещества.

Допълнително разследване разкрило, че мотоциклетът, управляван от заподозрения, не е бил регистриран по установения законов ред.

Правни последствия

В резултат на инцидента, Районна прокуратура - Стара Загора е образувала досъдебно производство за четири отделни престъпления:

  1. Държане на високорисково вещество (метамфетамин)
  2. Отказ от извършване на полицейска проверка
  3. Управление на нерегистриран мотоциклет
  4. Възпрепятстване на служители на МВР при изпълнение на служебните им задължения

Паралелно с това е започнато и второ разследване, фокусирано върху действията на полицейския служител, използвал огнестрелно оръжие. Това производство се води за причиняване на телесна повреда от полицейски орган при или по повод изпълнение на службата му

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Бесният Ченгесар
    И къде в служебните задължения на тъпите ченгели е написано, че ченгесарите могат да вадят пищов и да убиват или да екзекутират хора без съд и присъда? Да стреляш с огнестрелно оръжие в гръб по невъоръжен човек си е точно опит за непредумишлено убийство. Във фалшивите булгаристански закони не е ли написано, че защитата трябва да е еквивалентна и да отговаря на нападението, тоест бесният ченгесар има право да вади пистолет и да стреля само ако от другата страна човекът държи пистолет и го заплашва. Дано човекът да се оправи и да осъди този бесен, злобен безмозъчен шапкар за опит за непредумишлено убийство. Ченгел който тръгнал да екзекутира хора по пътищата без съд и присъда... само в кумунистическия булгаристан ги има тези извращения...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари