Мъж е бил вързан със свински опашки и измъчван, за да преведе 90 000 лева на брокерка

1
Съдебно дело разкрива мрачната страна на имотните сделки в София
Съдебно дело разкрива мрачната страна на имотните сделки в София

Съдебно дело разкрива мрачната страна на имотните сделки в София

В центъра на скандално разследване се оказа двойка брокери, обвинени в тежки престъпления, включително отвличане и изнудване. Ана Георгиева и нейният партньор Борис са изправени пред съда за два случая на принудително задържане, заплахи за убийство и нанасяне на телесни повреди.

Според информация от съдебните документи, двамата са задържали насилствено собственици на имоти в апартаменти, принуждавайки ги да подписват документи под заплаха и физическо насилие. В един от случаите става въпрос за опит за присвояване на 85 000 лева, получени от продажбата на недвижим имот в столицата.

Георгиева има криминално минало - през 2011 година е осъдена условно за кражба от хотелски стаи, но впоследствие е реабилитирана след споразумение с прокуратурата. В момента е на свобода срещу парична гаранция, след като е прекарала осем месеца в ареста към затвора в Сливен и една година под домашен арест. Нейният партньор Борис в момента изтърпява присъда в затвора в Казичене за шофиране след употреба на алкохол.

Един от потърпевшите, Георги Хайнц от София, се запознава с Георгиева през юни 2020 година, когато решава да продаде къщата си в квартал "Борово". Хайнц, който живеел сам и имал проблеми с алкохола, изчезва за известно време, а когато се появява отново, твърди, че е бил държан против волята си в апартамент в квартал "Манастирски ливади".

Според свидетелски показания, Хайнц е бил бит, връзван и упояван с медикаменти. Брокерите го принуждавали да им даде достъп до банковата си сметка, където били депозирани около 90 000 лева от продажбата на къщата му.

"Брокерката беше казала, че ще му намери апартамент на ниска цена, за да му останат пари за живеене", споделя пред телевизия NOVA съпругът на братовчедката на Хайнц, който пожелава да остане анонимен.

След освобождаването си, Хайнц установява, че парите от сметките му са изтеглени. Банкови извлечения, потвърждаващи това, са предадени на прокуратурата. Интересен факт е, че при тегленията е поискано телефонно потвърждение от Хайнц, но неизвестен мъж се е представил за него.

В момента Хайнц се намира в Германия и е обявен за международно издирване. Диана, която твърди, че не познава замесените страни, споделя, че е била информирана за промяната на местонахождението му.

При опит на екип на NOVA да се свърже с Георгиева, тя реагира остро, отправяйки заплахи. По-късно обаче изразява желание да даде интервю с адвоката си, но без да коментира случая с Хайнц поради текущото съдебно производство.

Георгиева споделя, че страда от биполярно разстройство, което обяснява резките промени в настроението ѝ. Тя настоява, че реакцията ѝ при срещата с журналистите е била първична и се дължи на диагностицираните ѝ заболявания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Хайнц
    Освен това и ме ебаха със страпон,очите ми станаха като на Асен Ококореното Василев,гъза ми също като неговия,ама не можах да направя такива имотни далавери като него с Лорер
  • -3
    1
    Неутрален
    Идея си нямам от брокери, имотни измами и т.н., за това би трябвало да си има прокуратури, и съдилища. Лично аз на тази бих и дал 3 години затвор само заради напомпената и муцуна. Нооо, не може да си ходиш по улицата и някаква, някой журнале да започне да ти навира микрофон, а покрай него да си подскача нЕкакво операторче. Чакай сега, обществено място е, това е ясно, но може току що да съм излязъл от зъболекар, да ми текат лиги от упойката или да са ми извадили двата предни зъба. Примерно. Трябва да се прецизира закона - ако отмина мълчаливо, а те продължават да ми се навират в лицето да мога да им прасна по един юмрук безнаказано.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари