Мая Манолова: Лявото започва начисто

0
Абсурдни са внушенията, че искаме разпускане и преосноваване на БСП
Абсурдни са внушенията, че искаме разпускане и преосноваване на БСП Снимка: стоп - кадър \ Bulgaria ON AIR

Абсурдни са внушенията, че искаме разпускане и преосноваване на БСП

Наистина не прави чест на представители на предишното ръководство на БСП да правят внушения и инсинуации, че видите ли, сме искали да разпускаме БСП, да ѝ сменим идеологията и ръководството. Това е абсурд!

Това заяви председателят на Изправи се България, Мая Манолова, в предаването „Денят ON AIR”. По нейни думи, тя винаги е призовавала за обединение на лявото, което да му даде един нов жизнен цикъл – равнопоставено обединение, без авторитарно, деспотично ръководство. Като пример за успеха на тази формула Манолова даде Новия народен фронт във Франция, който победи на последните парламентарни избори там – над 50 партии в пълна равнопоставеност.

Аз имах предвид как трябва да изглежда лявото обединение, а не БСП. Това си е работа на БСП. Аз съм председател на друга партия – „Изправи се България“. Тук въпросът е кой го е страх от ляво обединение. Тези, които внушават, че видите ли сме искали БСП да се разпуснат, тях ги е страх. Това са тези, които до вчера пречиха на това да има обединение – Нинова и нейния кръг. Страх, защото лявото започва на чисто и ще даде пример на цялата политическа система и как може да се направи обединение“ – категорична беше Манолова.

Според Манолова само лявото се обединява на фона на разпадащите се големи партии, на разправиите вдясно, на разцепеното ДПС, на фона на новите партии, които, още невлезли, вече са се самоприключили.

Обединението на лявото е огромен шанс и за България, и за политическата ни система. Защото със своята разпокъсаност, всъщност левицата доведе до управление на псевдодесни и либерални формации, които със своите експерименти доведоха държавата до катастрофа“ – допълни Манолова.

Председателят на Изправи се България заяви, че платформите на формацията ѝ и на БСП имат много сходства, тъй като представляват обикновените хора, работещите, пенсионерите, малкия бизнес, земеделските производители, хората с увреждания.

Въпреки това имаме и нашите различия и затова поискахме да чуем и чухме от новото ръководството на БСП, че прекратяват безпринципната и братоубийствена война, която ръководството на Нинова водеше с президента Радев; категорично противопоставяне на завръщането на статуквото в лицето на ГЕРБ и ДПС във властта; да не допуснем въвличането на България във война и да наистина да не изнасяме оръжие за Украйна, след като думата на Нинова вече не е решаваща в БСП“, заяви Манолова.

По нейни думи действията на последните няколко парламента са хвърлили сянка на съмнение и върху последната останала институция, която е вдъхвала на хората надежда за справедливост – Конституционния съд.

След като направиха последните поразии в Конституцията, си избраха двама членове на КС, които участваха в създаването на конституционните промени. И последната справедлива институция е съсипана от тези, които довчера управляваха държавата. Това е още един аргумент за това защо е нужна силна левица със силни правозащитници, силни юристи, хора, за които правосъдна реформа с независима от политически влияния съдебна власт, отчетна прокуратура, върховенство на закона, е кауза, а не просто лозунги“ – категоричен беше председателят на Изправи се България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    7
    Запознат
    Да,така е - ДеБил-ПеПерастите изпраха ПеПеевски и реабилитираха Боко,това е най продажната и корумпирана пасмина в новата българска история,но понеже събирам пари за операция за смяна на пола,на тях съм се нагъзил. Лошото е,че бандеронацистите губят войната ,а така изчезват и парите на ДеБил-ПеПеругите,които идват от незаконна контрабанда на оръжие - спомняте си снимките на Простото и Чашков с онези крупни контрабандисти...дано поне ДеБелян да ме вземе под дебелата си кълка,когато остана без препитание...
  • 0
    6
    Запознат
    Майчето Галева през целия преход е в парламента и "работи за народа", но аз най-мразя Кирчо защото ме залюби и изостави. Мъжка несподелена любов ли бе да я опишеш :( За това на ден пиша поне 50 коментара за Кирчо Простото! Как може така да ме съблазни и изостави тази ДеБил-ПеПеруга?! За това рева за Кирчовото виме като току що отбито кърмаче под всяка статия.
  • 0
    5
    Запознат
    Дори на третополов бесарабски некъпан травестит като мен е ясно,че Мая Манолова може да говори каквото си иска защото тя не е доказан патологичен лъжец и фалшификатор като Кирчо Простото,който търси безмозъчни ДеБил-ПеПеруги за да го държат в парламента за да не влезе в затвора! Единствената цел на Простото и Ококореното заедно с ДеБелият насран мравояд и смачканият Гном е да дестабилизират България докато откраднат каквото могат!
  • 1
    4
    :Llk;ak
    Тя е готова да се коалира с доларджиите на терористите от сащ, но пак да бъде на сцената!
  • 5
    3
    Запознат
    Мая-"водката", както е известна в Кюстендил, пак тъси малоумни русофилистични избиратели, които да я вкарат в Парламента на България. Същите олигофрен-избиратели, които вкарваха кретените на кЪстадин късопишков, Волен-"бялата златка", марешки, и т.н. просташки руски проекти, създадени да дестабилизират България.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари