Масово отравяне на кучета и котки във Велинград

1
Улиците на курортното градче осъмнаха с трупове на животни
Улиците на курортното градче осъмнаха с трупове на животни

Улиците на курортното градче осъмнаха с трупове на животни

Жителите на Велинград са силно разтревожени след инцидент с масово отравяне на животни в града. Според сигнали на местни жители, и трите квартала на Велинград са осъмнали с трупове на умъртвени бездомни кучета и котки. Инцидентът е предизвикал сериозно безпокойство сред населението, особено сред собствениците на домашни любимци и родителите на малки деца.

Според информацията, предоставена от очевидци, отровата е била разпръсната по оживени улици и паркове в града. Това е довело до смъртта на множество бездомни животни, но за съжаление, пострадали са и домашни любимци. Най-голямото притеснение на жителите е, че отровата е била разпръсната в градинки и паркове, където често се разхождат майки с бебета и играят деца.

Светлана Лилова, жителка на Велинград, споделя: "Осъмнахме сред трупове на животни навсякъде, в целия град. Сутринта баща ми каза да не разхождам кучето, тъй като имам домашен любимец".

Цветанка Грозева, друга жителка на града, разказва през сълзи за трагичната загуба на своя домашен любимец: "Едното ми кученце не беше с мен. То беше по-встрани, но това което мина с мен и само подуши, три минути след това започна да се тресе, изпадна в шок. Лекарите не можаха да ми помогнат. Кученцето ми почина в страшни мъки, загубих член на семейството".

Салиха Хаджи изразява загриженост за безопасността на децата: "С разпръснатата отрова има риск и за децата. Играчката ще падне, после какво ще попадне в устата му като я пипа с ръце. И децата ли ще тичаме да спасяваме после".

Въпреки сериозността на ситуацията, от полицията съобщават, че нямат постъпил официален сигнал за инцидента. Това повдига въпроси относно комуникацията между гражданите и правоохранителните органи, както и за процедурите за докладване на подобни инциденти[2].

От своя страна, местната администрация е заявила, че Велинград не разполага с общински приют за бездомни животни. Градът има дългогодишен проблем с безстопанствените животни, но се опитва да го решава по хуманен начин. С помощта на природозащитна фондация, общината често организира кампании за безплатна кастрация на домашни и улични кучета.

Този инцидент повдига редица въпроси относно управлението на популацията от бездомни животни в града, както и за мерките за защита на домашните любимци и децата от подобни заплахи. Жителите на Велинград призовават за бързи и ефективни действия от страна на властите за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Цветанка Грозева изразява общото желание на жителите: "Това, което искаме е убийствата да спрат". Тази молба отразява не само загрижеността за животните, но и за цялостната безопасност и благосъстояние на общността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    Петрослав
    Някой знае ли с какво са отровени животните ?
  • 1
    5
    Пу, дайбъ!
    Как пък никой не напои 200-300 кюфтета с антифриз, па да ги подхвърли в народното събрание ... като ги знаем колко са „гладни“ и алчни ... ще настанат всенародни празненства!
  • 3
    4
    Мнение
    Тук общината е виновна- не знае, не може или не иска да се справи с дългогодишен проблем. За съжаление, тогава влизат в сила уличните закони. И вместо да се надъхват хората един срещу друг, да се хванат дружно и пред общината всеки ден. Велинград е туристически град, не вярвам финасово да са зле.
  • 4
    3
    123456
    Изроди!!!
  • 6
    2
    Шегата настрани
    Студент в НСА съм, не е най престижното учебно заведение, но нали и идиотите трябва да имаме шанс. Състудент от Велинград, Якоруда ако не греша, борче. Помак. Господ дал, дал, дал, че се забравил! Як като бабуин от Килиманджаро. Е, пък така и не успя за свикне със смесителната батерия на душа. Къпеше се със студена вода. Не, не е шега.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари