Масов бой заради спор за орехи в Истанбул

0
Спор за орехи ескалира до масово насилие и намеса на селскостопанска техника
Спор за орехи ескалира до масово насилие и намеса на селскостопанска техника Снимка: ИХА

Спор за орехи ескалира до масово насилие и намеса на селскостопанска техника

В квартал "Арнавуткьой" на Истанбул се разигра драматичен инцидент, който започна като обикновен спор за паднали орехи и ескалира до масово сбиване с участието на трактор. Събитието, случило се вчера около обяд в европейската част на турския мегаполис, остави след себе си 20 ранени и значителни материални щети.

Всичко започнало, когато група деца, събиращи орехи от улично дърво, неволно изпуснали част от плодовете върху паркиран автомобил. Собственикът на превозното средство, забелязвайки инцидента, започнал разгорещен спор първо с децата, а впоследствие и със семействата им.

Ситуацията бързо излязла извън контрол, превръщайки се в ожесточена схватка между съседи. Участниците в боя използвали всичко, което им попаднало под ръка - от юмруци и ритници до камъни и пръти. Очевидци споделят потресаващи сцени на насилие, включително влачене на забулени жени по улицата и мъже, размахващи остри предмети.

В разгара на конфликта един от участниците решил да се намеси по необичаен и опасен начин - с трактор. Той се врязал с тежката машина в разярената тълпа, причинявайки допълнителни наранявания и щети. В резултат на това действие били повредени четири паркирани автомобила, а броят на ранените достигнал 20 души.

Пристигналите на място екипи на бърза помощ и полиция се сблъскали със значителни трудности при овладяването на ситуацията. Осем души с тежки наранявания били транспортирани до болница с линейки, докато останалите пострадали потърсили медицинска помощ самостоятелно.

Инцидентът е заснет на видео от очевидци, което бързо се разпространи в социалните мрежи. Кадрите показват хаотични сцени на насилие и момента, в който тракторът навлиза сред биещите се.

Турските власти са започнали разследване на случая. Десетки участници в сбиването, включително водачът на трактора, са задържани за разпит. Очаква се в следващите дни да бъдат повдигнати обвинения срещу основните участници в инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Георги
    СЪЩИ ЦИГАНИ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари