Мащабно учение затваря пътя Русе – Варна

0
учение, катастрофа, пътен инцидент, спасителни служби, разград, гецово, полиция, пожарна, спешна помощ, безопасност на движението
учение, катастрофа, пътен инцидент, спасителни служби, разград, гецово, полиция, пожарна, спешна помощ, безопасност на движението Снимка: БТА / Архив

Мащабно учение за реакция при пътен инцидент край село Гецово

Съвместно учение на службите за спешно реагиране ще се проведе на 11 октомври на пътя Русе - Варна край село Гецово, област Разград. Целта е да се провери готовността за действие при пътнотранспортно произшествие с пострадали.

В мащабното учение ще вземат участие служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) - Разград, Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) - Разград, Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) - Разград, Българския Червен кръст (БЧК) - Разград, както и представители на оперативната дежурна част към Областния съвет за сигурност, Областния отдел "Автомобилна администрация" и Областна дирекция "Земеделие".

Според подготвения сценарий, ще бъде симулиран пътен инцидент с пострадали. Това ще даде възможност на участващите институции да демонстрират нивото си на взаимодействие в критична ситуация, изискваща бързи и координирани действия.

За провеждането на учението ще бъде затворен участък от пътя от улица "Иван Вазов" извън село Гецово до разклона на републиканския път Русе - Варна. Ограничението ще е в сила от 10:00 до 13:00 часа.

Предвидени са обходни маршрути за превозните средства:

  • Автомобилите, движещи се от Гецово към републиканския път, ще бъдат пренасочвани по улица "Георги Дамянов" покрай бензиностанция "Път консулт".
  • Превозните средства, идващи от първокласния път към селото, ще бъдат насочвани към алтернативните входове на Гецово.

В затворения участък ще се допускат само автомобили на полицията, пожарната и спешна медицинска помощ, които ще се движат с включена светлинна и звукова сигнализация.

От областната администрация в Разград уверяват гражданите, че няма причина за притеснение, тъй като става въпрос за планирано учение за повишаване на безопасността на движението по пътищата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари