Мащабни ремонти променят движението в централната част на Русе

0
Шофьорите да се подготвят за промени в движението до края на 2024 година
Шофьорите да се подготвят за промени в движението до края на 2024 година

Шофьорите да се подготвят за промени в движението до края на 2024 година

Община Русе обяви мащабна реконструкция на три ключови улици в централната градска част, която ще промени значително трафика през следващите месеци. Ремонтните дейности на улиците "Плиска", "Доростол" и "Тулча" са част от проект за основен ремонт на уличната мрежа в града.

Временната организация на движението влиза в сила от 9 октомври 2024 година. Ремонтите ще се извършват поетапно, като се очаква да приключат до края на годината за улиците "Тулча" и "Доростол", а за улица "Плиска" - до 20 ноември.

Реконструкцията обхваща следните участъци:

  • Улица "Тулча" - от улица "Доростол" до кръговото кръстовище на улица "Потсдам"
  • Улица "Доростол" - от кръстовището с булевард "Тутракан" и улица "Охрид" до улица "Воден"
  • Улица "Плиска" - от улица "Воден" до улица "Цветница"

Общината призовава шофьорите да бъдат внимателни и да спазват стриктно временната организация на движение, както и поставените пътни знаци и табели. Движението на автомобили и градски транспорт ще се осъществява по свободните пътни ленти, като ще се налага заобикаляне на строителните участъци.

Тези ремонти са част от по-мащабен проект за подобряване на инфраструктурата в Русе. Очаква се обновяването на улиците да подобри значително условията за движение и да повиши безопасността на участниците в него.

Жителите и гостите на града трябва да се подготвят за известни неудобства през следващите месеци, но крайният резултат ще бъде модернизирана и по-функционална улична мрежа в централната част на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Корумпирани политици
    Крадци... Мъртви живи с кухи стомаси и бездушни.
  • 9
    4
    русенец
    Спаха цяло лято, сега когато идват дъждове се разшетаха, както и предизборно за едни пари за усвояване???
  • 3
    3
    до 1
    Май ти пишеш на ангро! Написали са ти от... до... и откъде реши че трябва да се пресичат или там да свършват?!? Я пак се справи с Доростол, Тутракан и Охрид - Доростол започва от кръстовище с тях, там свършва Тутракан, а Охрид е в същата точка в дясно по посока на движението!
  • 6
    2
    Анонимен
    Кой малоумник реши да ремонтира пътя посока за Червена Вода? Пътят си беше и е в перфектно състояние, няма никакви дупки. Изрязан е горния слой от двете платна - около 200 метра до момента и са оставени остри ръбове. Краде се яко от тези ремонти!
  • 3
    1
    Неточности
    Тези улици не са в централната градска част, а в жк Възраждане! Улица Плиска започва от Воден, но няма пресичане с ул. Цветница и не свършва до нея. Кръстовището на ул. Доростол с бул. Тутракан е на едно място, а ул. Охрид е на съвсем друго място, до което ул. Доростол не достига. Някой пак не си е проверил нещата пише на ангро!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари